Домашній плавлений сир
(покроковий рецепт з фото)
Ви любите плавлений сир? А хочете навчитися готувати його самостійно в домашніх умовах? Сьогодні я поділюся з вами рецептом, як приготувати домашній плавлений сир з сиру і вершкового масла.
Плюс приготування домашнього плавленого сиру в тому, що його завжди можна приготувати за своїм смаком: додати необхідну кількість солі, улюблені спеції і добавки. Цього разу я додала в плавлений сир тільки кріп, але найчастіше я додаю шматочки грибів, овочі, іноді навіть маленькі шматочки гострого перцю. Готується плавлений сир дуже просто, головне - купити якісний сир.
- Сир - 500 грам
- Вершкове масло - 100 грам
- Яйце - 1 штука (велике)
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Сода харчова - 0, 5 чайних ложки
- Кріп сушений - 1 Чайна ложка
Підготуйте всі необхідні інгредієнти.
Вершкове масло розтопіть на водяній бані або в мікрохвильовій печі. Коли масло трохи охолоне, додайте яйце і добре перемішайте.
Тепер додайте сир і добре перемішайте.
Гарненько розімніть масу ложкою, щоб максимально розім'яти крупинки.
Щоб зробити сирну масу ще більш однорідною, можна пюрировать все занурювальним блендером.
У великій каструлі закип'ятіть воду, зверху поставте каструлю з сирною масою і, безперервно помішуючи, плавьте сир, поки він не стане повністю однорідним і злегка тягучим.
Тепер зніміть каструлю з сиром з водяної бані і додайте сіль, соду і сушений кріп. Перемішайте.
Домашній плавлений сир готовий. Він вийшов дуже смачним і ароматним, смачніше, ніж з магазину!