Рецепт Домашній плавлений сир фото

Домашній плавлений сир
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Молочні продукти, Сир, Яйця, Вершкове масло
Дієтичне харчування, Низькокалорійні, ПП рецепти
На полуденок, Для дітей, На швидку руку, На сніданок

Ви любите плавлений сир? А хочете навчитися готувати його самостійно в домашніх умовах? Сьогодні я поділюся з вами рецептом, як приготувати домашній плавлений сир з сиру і вершкового масла.

Плюс приготування домашнього плавленого сиру в тому, що його завжди можна приготувати за своїм смаком: додати необхідну кількість солі, улюблені спеції і добавки. Цього разу я додала в плавлений сир тільки кріп, але найчастіше я додаю шматочки грибів, овочі, іноді навіть маленькі шматочки гострого перцю. Готується плавлений сир дуже просто, головне - купити якісний сир.

  • Сир - 500 грам
  • Вершкове масло - 100 грам
  • Яйце - 1 штука (велике)
  • Сіль - 1 Чайна ложка
  • Сода харчова - 0, 5 чайних ложки
  • Кріп сушений - 1 Чайна ложка
домашній плавлений сир - фото крок 1
Підготуйте всі необхідні інгредієнти.
домашній плавлений сир - фото крок 2
Вершкове масло розтопіть на водяній бані або в мікрохвильовій печі. Коли масло трохи охолоне, додайте яйце і добре перемішайте.
домашній плавлений сир - фото крок 3
Тепер додайте сир і добре перемішайте.
домашній плавлений сир - фото крок 4
Гарненько розімніть масу ложкою, щоб максимально розім'яти крупинки.
домашній плавлений сир - фото крок 5
Щоб зробити сирну масу ще більш однорідною, можна пюрировать все занурювальним блендером.
домашній плавлений сир - фото крок 6
У великій каструлі закип'ятіть воду, зверху поставте каструлю з сирною масою і, безперервно помішуючи, плавьте сир, поки він не стане повністю однорідним і злегка тягучим.
домашній плавлений сир - фото крок 7
Тепер зніміть каструлю з сиром з водяної бані і додайте сіль, соду і сушений кріп. Перемішайте.
домашній плавлений сир - фото крок 8
Домашній плавлений сир готовий. Він вийшов дуже смачним і ароматним, смачніше, ніж з магазину!

Схожі рецепти