Плавлений сир
(покроковий рецепт з фото)
Якщо ви шанувальник здорової і натуральної їжі, то цей рецепт вам сподобається. Сьогодні я розповім, як приготувати плавлений сир в домашніх умовах. Спробуйте, не пошкодуєте!
Такий сир готується легко і просто. Його смак вражає своєю ніжністю, головне слідувати покрокової інструкції. У самому кінці в сирну масу можна додати дрібно нарізану шинку, свіжу зелень або в'ялені помідори, наприклад.
- Молоко - 1 літр
- Сир - 1 кілограм
- Вершкове масло - 100 грам
- Сода харчова - 1 Чайна ложка
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Яйця - 1 штука
У каструлі нагрійте молоко до гарячого стану, але не кип'ятіть. Потім викладіть в нього сир і постійно помішуючи, дайте масі згорнутися.
Перекладіть сир в марлю і дайте стекти зайвої рідини.
У сотейнику розтопіть вершкове масло, додайте соду і сіль.
Перекладіть сир в каструлю, додайте олію, дайте покипіти масі протягом 10 хвилин.
Потім зніміть каструлю з вогню, додайте в масу збите яйце і перемішайте. Перелийте в форму і поставте в холод до застигання. Смачного!