Рецепт Домашній квас з сухарів фото

Домашній квас з сухарів
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Сухарики
Рецепти для схуднення
На полуденок
Напої , Квас
Кількість порцій: 10-15
Час приготування: 2 дн. 9 г. 0 хв.

Домашній, ігристий квас вгамує спрагу і замінить покупні напої з сумнівним складом. Немає нічого простіше, ніж рецепт, як приготувати домашній квас з сухарів. Домашні напої корисніше!

Опис приготування:

У готовий квас можна додати ще цукру на ваш смак. Також часто додають родзинки. Літо вже на носі, тому потрібно запастися рецептами втаязикє спрагу напоїв, такими, як: лимонади, кваси і ін. Сьогодні будемо готувати хлібний квас на дріжджах.

  • Вода - 6 літрів
  • Хліб - 1 штука
  • Цукор - 8 Ст. Ложок
  • Дріжджі - 15 грам
1
Для початку необхідно приготувати закваску. Наріжте хліб невеликими скибочками і сушіть його в духовці при температурі 50-70 градусів, поки хліб добре не підрум'яниться.
2
150 грам сухарів засипте в 3 літрову банку, кропити 4 столові ложки цукру і залийте гарячою водою. Укутайте банку рушником і залиште в теплому місці на ніч.
3
На наступний день розчиніть дріжджі в невеликій кількості теплої води і додайте в банку з сухарями. Знову накрийте рушником і залиште в теплому місці на добу.
4
Через добу вийміть піднялися сухарі з банки і злийте частина рідини. На дні банки і утворилася необхідна нам закваска.
5
Перелийте закваску в чисту 3-літрову банку, засипте 150 грамів сухарів, цукор, що залишився і налийте теплу воду, дещо не долив до горлечка. Накрийте банку і знову приберіть бродити до готовності на 1-2 діб.

Схожі рецепти