Домашній квас з сухарів
(покроковий рецепт з фото)
Домашній, ігристий квас вгамує спрагу і замінить покупні напої з сумнівним складом. Немає нічого простіше, ніж рецепт, як приготувати домашній квас з сухарів. Домашні напої корисніше!
У готовий квас можна додати ще цукру на ваш смак. Також часто додають родзинки. Літо вже на носі, тому потрібно запастися рецептами втаязикє спрагу напоїв, такими, як: лимонади, кваси і ін. Сьогодні будемо готувати хлібний квас на дріжджах.
- Вода - 6 літрів
- Хліб - 1 штука
- Цукор - 8 Ст. Ложок
- Дріжджі - 15 грам
1
Для початку необхідно приготувати закваску. Наріжте хліб невеликими скибочками і сушіть його в духовці при температурі 50-70 градусів, поки хліб добре не підрум'яниться.
2
150 грам сухарів засипте в 3 літрову банку, кропити 4 столові ложки цукру і залийте гарячою водою. Укутайте банку рушником і залиште в теплому місці на ніч.
3
На наступний день розчиніть дріжджі в невеликій кількості теплої води і додайте в банку з сухарями. Знову накрийте рушником і залиште в теплому місці на добу.
4
Через добу вийміть піднялися сухарі з банки і злийте частина рідини. На дні банки і утворилася необхідна нам закваска.
5
Перелийте закваску в чисту 3-літрову банку, засипте 150 грамів сухарів, цукор, що залишився і налийте теплу воду, дещо не долив до горлечка. Накрийте банку і знову приберіть бродити до готовності на 1-2 діб.