Квас з житніх сухарів
(покроковий рецепт з фото)
Ділюся класичним рецептом квасу з житніх сухарів. Цей напій виходить з дуже насиченим смаком. Тільки підготуйте сухарі самі, вони смачніше магазинних. І квас вийде краще!
Цей квас з житніх сухарів в домашніх умовах готується легко, хоча, звичайно, зручніше його заготовляти на дачі або в приватному будинку - місця побільше. У квартирах же змушувати банками всю кухню і балкон мало хто любить. В іншому ж ніяких турбот і клопоту вам цей рецепт не принесе. Приступимо!
- Вода - 4 L
- Сухарі житні - 300 грам (робимо з половинки житнього хліба)
- Дріжджі пресовані - 35 грам
- Цукор - 2 Ст. Ложки
- Ізюм - 10 штук (за смаком)
1. Дріжджі розчинний разом з цукром. Додамо трохи води, і нехай постоїть 20 хвилин, поки не з'являться піна і бульбашки. Тим часом воду доводимо до кипіння, потім додамо сухарі і залишимо остигати до 60 градусів. Тепер додаємо дріжджову суміш, залишаємо бродити на три дні при кімнатній температурі.
2. Через зазначений термін переливаємо квас в банки, додаємо ізюм, закриваємо кришками і ще на два дні помістимо банки в холодильник.
3. Відціджуємо готовий квас за допомогою марлі. З решти закваски, до речі, можна зробити ще квас: просто додайте трохи свіжих сухарів і повторіть попередні кроки.
4. А поки настоюється наступна партія, квас з першої вже можна пити!