Рецепт Квас з житніх сухарів фото

Квас з житніх сухарів
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Сухарики
Рецепти без шкоди
На полуденок , Для дітей , На природу
Напої , Квас
Кількість порцій: 7-8
Час приготування: 4 дн. 18 г. 0 хв.

Ділюся класичним рецептом квасу з житніх сухарів. Цей напій виходить з дуже насиченим смаком. Тільки підготуйте сухарі самі, вони смачніше магазинних. І квас вийде краще!

Опис приготування:

Цей квас з житніх сухарів в домашніх умовах готується легко, хоча, звичайно, зручніше його заготовляти на дачі або в приватному будинку - місця побільше. У квартирах же змушувати банками всю кухню і балкон мало хто любить. В іншому ж ніяких турбот і клопоту вам цей рецепт не принесе. Приступимо!

  • Вода - 4 L
  • Сухарі житні - 300 грам (робимо з половинки житнього хліба)
  • Дріжджі пресовані - 35 грам
  • Цукор - 2 Ст. Ложки
  • Ізюм - 10 штук (за смаком)
квас з житніх сухарів - фото крок 1
1. Дріжджі розчинний разом з цукром. Додамо трохи води, і нехай постоїть 20 хвилин, поки не з'являться піна і бульбашки. Тим часом воду доводимо до кипіння, потім додамо сухарі і залишимо остигати до 60 градусів. Тепер додаємо дріжджову суміш, залишаємо бродити на три дні при кімнатній температурі.
квас з житніх сухарів - фото крок 2
2. Через зазначений термін переливаємо квас в банки, додаємо ізюм, закриваємо кришками і ще на два дні помістимо банки в холодильник.
квас з житніх сухарів - фото крок 3
3. Відціджуємо готовий квас за допомогою марлі. З решти закваски, до речі, можна зробити ще квас: просто додайте трохи свіжих сухарів і повторіть попередні кроки.
квас з житніх сухарів - фото крок 4
4. А поки настоюється наступна партія, квас з першої вже можна пити!

Схожі рецепти