Рецепт Квас з сухарів без дріжджів фото

Квас з сухарів без дріжджів
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Сухарики
Рецепти без шкоди
На полуденок, Для дітей, На природу
Напої, Квас

Квас з сухарів без дріжджів в домашніх умовах виходить смачним, з насиченим хлібним ароматом. Обов'язково спробуйте! Особливо він підійде для окрошки - в міру солодкий і не "хімічний"

Хочу розповісти, як зробити квас з сухарів без дріжджів! Дуже смачний напій: не дуже нудотний і зовсім не такий "хімозний", як покупні аналоги. Цей квас готується швидко. І так само швидко випивається. Так що я дійсно вам раджу готувати і другу, і третю партію з решти на дні банки закваски!

  • Стартер Хлібна - 400 грам (для цього треба 250 грамів чорного хліба, 0.5 склянки цукру і 1.5 літра трохи теплої води (40 градусів) )
  • Сухарі - 300 грам
  • Вода чиста - 1.5 L
  • Цукор - 5 Ст. Ложок
квас з сухарів без дріжджів - фото крок 1
1. За вказаними вище пропорціям зробимо закваску. Бродити вона повинна в теплому місці, поки не забулькало. У мене процес зайняв три дні.
квас з сухарів без дріжджів - фото крок 2
2. Cogdell стартер готовий, робитимемо квас. Сухарі найкраще зробити самостійно (з сушеного в духовці хліба). Запікати треба, щоб вони трохи пригоріли. Остужаем їх і викладаємо в чисту трилітрову банку.
квас з сухарів без дріжджів - фото крок 3
3. Заливаємо водою, додаємо цукор, закриваємо банку марлею. Нехай добу постоїть в сухому теплому місці.

Схожі рецепти