Квас з сухарів без дріжджів
(покроковий рецепт з фото)
Квас з сухарів без дріжджів в домашніх умовах виходить смачним, з насиченим хлібним ароматом. Обов'язково спробуйте! Особливо він підійде для окрошки - в міру солодкий і не "хімічний"
Хочу розповісти, як зробити квас з сухарів без дріжджів! Дуже смачний напій: не дуже нудотний і зовсім не такий "хімозний", як покупні аналоги. Цей квас готується швидко. І так само швидко випивається. Так що я дійсно вам раджу готувати і другу, і третю партію з решти на дні банки закваски!
- Стартер Хлібна - 400 грам (для цього треба 250 грамів чорного хліба, 0.5 склянки цукру і 1.5 літра трохи теплої води (40 градусів) )
- Сухарі - 300 грам
- Вода чиста - 1.5 L
- Цукор - 5 Ст. Ложок
1. За вказаними вище пропорціям зробимо закваску. Бродити вона повинна в теплому місці, поки не забулькало. У мене процес зайняв три дні.
2. Cogdell стартер готовий, робитимемо квас. Сухарі найкраще зробити самостійно (з сушеного в духовці хліба). Запікати треба, щоб вони трохи пригоріли. Остужаем їх і викладаємо в чисту трилітрову банку.
3. Заливаємо водою, додаємо цукор, закриваємо банку марлею. Нехай добу постоїть в сухому теплому місці.