Домашнє яблучне пюре «Ніженка»
(покроковий рецепт з фото)
Пюре з цим рецептом вийдуть казково смачним і з легкістю може бути подане як десерт. Уявіть: ніжне яблучне пюре з'єднується зі згущеним молоком. Як вам така заготовка?
Ніжне яблучне пюре зі згущеним молоком стане відмінним доповненням до вашої ранкової вівсянки, порції сиру або оладок. Згущене молоко вибирайте перевірену і якісну, у мене - домашня.
Ділюся з вами простим рецептом, як приготувати домашнє яблучне пюре "ніженка" . Готуйте з задоволенням!
- Яблуко - 2 кілограма (кисле, кисло-солодке)
- Цукор - 3 Ст. Ложки
- Вода - 1/2 склянки
- Згущене молоко - 200 мілілітрів
Яблука ретельно вимийте.
Очистіть фрукти, якщо шкірка у них тверда. При варінні вона може залишитися твердої, і тоді консистенція пюре не буде однорідною і ніжною.
Наріжте яблука на дрібні шматочки, помістіть їх в каструлю з товстим або подвійним дном.
Наріжте яблука на дрібні шматочки, помістіть їх в каструлю з товстим або подвійним дном.
Додайте воду, доведіть до кипіння, тушкуйте на мінімальному вогні під закритою кришкою протягом 15-25 хвилин до розм'якшення яблук. Час гасіння залежить від сорту яблук. Додайте цукор, тушкуйте ще 5 хвилин, періодично помішуючи дерев'яною лопаткою.
Пробийте яблука за допомогою погружного блендера до однорідності.
Додайте згущене молоко, варіть ще 5 хвилин, помішуючи дерев'яною лопаткою. Регулюйте кількість додається згущеного молока на свій смак.
Розлийте гарячу заготовку по стерилізованих банках, закатати чистими кришками, дайте охолонути. Зберігайте яблучне пюре в прохолодному місці.