Домашнє яблучне пюре «Ніженка»
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 1
Час приготування: 45 хв.
Пюре з цим рецептом вийдуть казково смачним і з легкістю може бути подане як десерт. Уявіть: ніжне яблучне пюре з'єднується зі згущеним молоком. Як вам така заготовка?
Опис приготування:
Ніжне яблучне пюре зі згущеним молоком стане відмінним доповненням до вашої ранкової вівсянки, порції сиру або оладок. Згущене молоко вибирайте перевірену і якісну, у мене - домашня.
Ділюся з вами простим рецептом, як приготувати домашнє яблучне пюре"Ніженка" . Готуйте з задоволенням!
- Яблуко - 2 кілограма (кисле, кисло-солодке)
- Цукор - 3 Ст. Ложки
- Вода - 1/2 склянки
- Згущене молоко - 200 мілілітрів
Яблука ретельно вимийте.
Очистіть фрукти, якщо шкірка у них тверда. При варінні вона може залишитися твердої, і тоді консистенція пюре не буде однорідною і ніжною.
Наріжте яблука на дрібні шматочки, помістіть їх в каструлю з товстим або подвійним дном.
Наріжте яблука на дрібні шматочки, помістіть їх в каструлю з товстим або подвійним дном.
Додайте воду, доведіть до кипіння, тушкуйте на мінімальному вогні під закритою кришкою протягом 15-25 хвилин до розм'якшення яблук. Час гасіння залежить від сорту яблук. Додайте цукор, тушкуйте ще 5 хвилин, періодично помішуючи дерев'яною лопаткою.
Пробийте яблука за допомогою погружного блендера до однорідності.
Додайте згущене молоко, варіть ще 5 хвилин, помішуючи дерев'яною лопаткою. Регулюйте кількість додається згущеного молока на свій смак.
Розлийте гарячу заготовку по стерилізованих банках, закатати чистими кришками, дайте охолонути. Зберігайте яблучне пюре в прохолодному місці.