Рецепт Привіт «Ніженка» фото

Привіт «Ніженка»
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
М'ясо, Овочі, Субпродукти, Шинка
Вегетаріанське харчування, Пісні страви, Рецепти для схуднення
На обід, На вечерю, На швидку руку
Салати

Якщо вам, як і мені, подобаються прості, легкі і смачні страви, тоді не проходите мимо і візьміть на озброєння цей рецепт приготування салату "ніженка" з шинкою.

Свою назву ця страва отримала не випадково, адже салат "ніженка" в домашніх умовах дійсно неймовірно легкий і ніжний. У деяких варіантах рецепта можна зустріти серед інгредієнтів кукурудзу, проте я вважаю її тут зайвою.

  • Шинка - 200 грам
  • Огірок - 200 грам
  • Сир - 150 грам
  • Яйце - 2-3 штук
  • Салат "айсберг" - За смаком (або будь-який інший салат
    )
  • Крем - 2 Ст. Ложки
  • Майонез - 2 Ст. Ложки
  • Перець - 1 щіпка
  • Сіль - 1 щіпка
Cалат
1. Насамперед відправте в холодну воду яйця, поставте їх на вогонь і відваріть круто. Після добре остудіть.
Cалат
2. Тим часом можна зайнятися іншими інгредієнтами - наріжте дрібно айсберг, шинку, вимитий і просушений свіжий огірок. Натріть на середній або дрібній тертці сир. Використовувати в рецепт приготування салату "ніженка" можна також свіжу зелень при бажанні.
Cалат
3. Відварені і остиглі яйця очистіть і наріжте тонкою соломкою або кубиками (за аналогією з іншими інгредієнтами).
Cалат
4. Всі інгредієнти складіть у салатник. Заправте легким (з низьким вмістом жиру) майонезом і сметаною. Підсолити при бажанні трохи або додайте дрібку перцю. Акуратно все перемішайте.
Cалат
5. От і все, тепер ви знаєте, як приготувати салат "ніженка" на своїй кухні. При подачі прикрасьте його зеленню, половинкою яйця чи скибочкою огірка. Смачного!

Схожі рецепти