Привіт «Ніженка»
(покроковий рецепт з фото)
Якщо вам, як і мені, подобаються прості, легкі і смачні страви, тоді не проходите мимо і візьміть на озброєння цей рецепт приготування салату "ніженка" з шинкою.
Свою назву ця страва отримала не випадково, адже салат "ніженка" в домашніх умовах дійсно неймовірно легкий і ніжний. У деяких варіантах рецепта можна зустріти серед інгредієнтів кукурудзу, проте я вважаю її тут зайвою.
- Шинка - 200 грам
- Огірок - 200 грам
- Сир - 150 грам
- Яйце - 2-3 штук
- Салат "айсберг" - За смаком (або будь-який інший салат
) - Крем - 2 Ст. Ложки
- Майонез - 2 Ст. Ложки
- Перець - 1 щіпка
- Сіль - 1 щіпка
1. Насамперед відправте в холодну воду яйця, поставте їх на вогонь і відваріть круто. Після добре остудіть.
2. Тим часом можна зайнятися іншими інгредієнтами - наріжте дрібно айсберг, шинку, вимитий і просушений свіжий огірок. Натріть на середній або дрібній тертці сир. Використовувати в рецепт приготування салату "ніженка" можна також свіжу зелень при бажанні.
3. Відварені і остиглі яйця очистіть і наріжте тонкою соломкою або кубиками (за аналогією з іншими інгредієнтами).
4. Всі інгредієнти складіть у салатник. Заправте легким (з низьким вмістом жиру) майонезом і сметаною. Підсолити при бажанні трохи або додайте дрібку перцю. Акуратно все перемішайте.
5. От і все, тепер ви знаєте, як приготувати салат "ніженка" на своїй кухні. При подачі прикрасьте його зеленню, половинкою яйця чи скибочкою огірка. Смачного!