Рецепт Пряники «Ніженка» фото

Пряники «Ніженка»
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Борошно , Молочні продукти , Молоко
Дієтичне харчування
На полуденок
Випічка , Пряники
Кількість порцій: 10
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Даний рецепт пряників"Ніженка" мій найулюбленіший протягом вже багатьох років. Відмінний варіант смачної випічки для великої родини, тому що пряників виходить дуже багато.

Опис приготування:

Як можна бачити з покрокових рекомендацій, готуються пряники"Ніженка" дуже швидко і просто, виходить їх дуже багато, вистачить на велику і дружну сім'ю.

  • Молоко - 250 мілілітрів
  • Цукор - 250 грам
  • Борошно - 625 грам(125 грам - в заварний частина, 500 грам - в тісто, можливо буде потрібно борошно на підпис)
  • Яйця - 2 штуки(1 ціле яйце і 1 жовток - в тісто, 1 білок - для глазурі)
  • Сіль - 1 щіпка
  • Ванілін в пакетиках - 2 штуки
  • Розпушувач в пакетиках - 1 штука(24 грами розпушувача якщо він домашнього приготування)
  • Цукрова пудра - 125 грам (для глазурі)
  • Рослинна олія - 50 мілілітрів
пряники
Підготуйте інгредієнти для приготування пряників.
пряники
Влийте молоко в ківш і нагрійте до кипіння.
пряники
Поки нагрівається молоко, змішайте 125 грам борошна і цукор.
пряники
Влийте гаряче молоко в суміш борошна і цукру. Добре розмішайте, щоб не залишилося грудочок.
пряники
Додайте рослинне масло і дайте охолонути до кімнатної температури.
пряники
Просійте борошно, додайте до неї розпушувач і ванілін.
пряники
У суміш молока, борошна і цукру вбийте одне ціле яйце і додайте ще один жовток (білок залиште для глазурі).
пряники
Поступово додавайте в цю суміш частинами борошно, відразу вмішуючи її.
пряники
Замістити тісто, якщо воно буде сильно липнути до рук і до столу, додайте ще борошна. Розділіть готове тісто на кілька частин.
пряники
Увімкніть духовку на розігрів до 180 градусів і починайте розгортати тісто. Тісто розкачати в пласт товщиною приблизно 0, 8 см. Тонкостінних стаканчиком виріжте кружечки.
пряники
Викладіть заготовки для пряників на лист для випічки і відправте в духовку випікатися приблизно на 15 хвилин.
пряники
Поки випікається одна партія, зробіть заготовку для іншої партії пряників. Пряників виходить дуже багато.
пряники
Займіться приготуванням цукрової глазурі, для цього влийте яєчний білок в цукрову пудру.
пряники
Збивати пудру з яйцем в піну не слід, просто змішайте виделкою до однорідного стану, приготуйте силіконову пензлик для змащування.
пряники
Змастіть цукровою глазур'ю все пряники і дайте їм просохнути, на це піде 15-20 хвилин.
пряники
Ніжні і смачні пряники готові, можна кликати рідних до чаювання, приємних вам домашніх посиденьок!

Схожі рецепти