Торт «Ніженка»
(покроковий рецепт з фото)
Пропоную вам приготувати чудовий торт «Ніженка». Він досить простий у приготуванні і припаде до смаку всім ласунам. Запросто стане прикрасою святкового столу, дуже смачний!
Торт «Ніженка» можна прикрашати за вашим бажанням: будь-якими подрібненими горіхами, тертим шоколадом, консервованими фруктами або ягодами (заливши їх желе). Можна обійтися без глазурі, замість неї боки торта змастіть кремом і посипте тими ж подрібненими горіхами або шоколадом. Торт «Ніженка» виходить дуже смачним, солодким, ніжним і ситним.
- Борошно - 2 склянки
- Яйця - 5 штук
- Цукор - 2 склянки(1, 5 в тісто і 0, 5 в глазур)
- Згущене молоко варене - 2 склянки(1, 5 в вершках і 0, 5 в тісто)
- Крем - 1, 5 склянки
- Сода - 1 Чайна ложка (погасити оцтом)
- Вершкове масло - 300 грам(250 в вершках і 50 в глазур)
- Молоко - 4 Ст. Ложки
- Какао - 2 чайних ложки
- Грецькі горіхи - 100 грам
- Молочний шоколад - 100 грам
- Вишні коктейльні - 3 штуки
1. Збийте яйця з цукром до отримання пишної маси. До отриманої маси додайте ½ банки вареного згущеного молока і сметану, ще раз гарненько збийте. Поступово додаючи борошно, продовжуйте збивати тісто, в кінці додайте соду і ще раз добре все перемішайте.
2. Близько 1/3 частини тесту викладіть у форму, злегка змащену маслом. Випікайте при 200 градусах до утворення на поверхні золотистої скоринки (приблизно 20 хвилин). Таких коржів буде три штуки.
3. Після охолодження розріжте кожен корж навпіл (уздовж). Змастіть їх кремом, укладаючи один на одного (для приготування крему, розм'якшене масло збийте з 1, 5 банки вареного згущеного молока). Боки торта полийте глазур'ю (для приготування глазурі, змішайте масло, цукор, молоко і какао в невеликій каструльці і проваріть цю суміш на маленькому вогні 4-5 хвилин, після чого остудіть). Верх торта прикрасьте подрібненими горіхами і тертим шоколадом. Посередині викладіть консервовані вишні. Смачного!