Добровольська
(покроковий рецепт з фото)
Добровольська - смачні татарські пиріжки з м'ясом, різновид біляшів, традиційно готуються з бараниною, але можливі варіанти. Рецептів приготування багато, їх можна смажити, а можна і випікати.
Рецепт приготування татарських пиріжків під назвою "кайнари" дуже простий. Як їх приготувати, вам підкажуть покрокові рекомендації. Для приготування випічки найкраще брати баранину або яловичину, але можна використовувати і суміш будь-яких інших сортів м'яса, смак від цього точно не постраждає.
- М'ясний фарш - 400 грам
- Молоко - 1 Склянка
- Вода - 1 Склянка
- Масло рослинне - 1/4 склянки
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Цукор - 1 Ст. Ложка
- Дріжджі свіжі - 10 грам
- Борошно пшеничне - 5 склянок (для замісу тіста і на підпис)
- Чорний перець - 1 щіпка
- Чебрець - 1 щіпка
- Цибуля - 2 штуки
Підготуйте інгредієнти.
Змішайте теплу воду, молоко, цукровий пісок, сіль, влийте рослинне масло, додайте дріжджі. Перемішайте. Залиште на 10 хвилин.
Просійте борошно, замісіть тісто, вимішують на столі 10 хвилин, тісто має бути м'яким і гладким.
Накрийте тісто чистою серветкою, поставте в тепле місце на 45-60 хвилин.
Поки тісто на расстойке, підготуйте фарш, заправте сіллю і перцем, додайте нарізану цибулю і дрібку кмину.
Розділіть тісто на рівні частини, вийшло 16 колобків по 60 грам, кожен округлятимете, подкатайте в кулю.
Розкачайте тісто в пласт, в центр покладіть фарш, розрівняйте.
Зберіть кінці тесту до центру, утворюючи отвір.
Покладіть Кайнари на лист для випічки, змастіть молоком або сумішшю яйця з молоком, випікайте при температурі 180-200 градусів протягом 30 хвилин. Альтернативний спосіб готування - обсмажити на олії.
Кайнари готові. Приємного чаювання!