Десерт «полуничні хмари»
(покроковий рецепт з фото)
Назва цього десерту невипадково: він настільки ніжний і повітряний, як легка хмарка, з ароматом і смаком полуниці. Влітку готуйте його зі свіжих ягід, а взимку можна і з заморожених.
Як приготувати десерт "полуничні хмари"? Читайте мій рецепт - і дізнаєтеся. Десерт неймовірно смачний і просто тане в роті. Але пам'ятайте: в складі десерту є желатин, він не термостабилен, тому десерт краще зберігати в холодильнику або навіть не зберігати, а відразу їсти! хай щастить!
- Полуниця - 200 грам
- Цукрова пудра - 150 грам (плюс 20 г для обсипання)
- Лимонний сік - 3 Ст. Ложки
- Желатин - 15 грам
1. Підготуйте продукти. Полуницю (якщо заморожена, як у мене) потрібно трохи розморозити.
2. Покладіть її в чашу подрібнювача, туди ж влийте сік і додайте пудру.
3. Перетворіть масу в однорідне пюре.
4. Додайте желатин, прогрійте масу, щоб желатин розчинився. Але кип'ятити не потрібно!
5. Тепер повністю остудіть масу.
6. Збийте міксером полуничне пюре до утворення пишної маси, яка збільшиться в об'ємі і посвітлішає. Час збивання - приблизно 6-8 хвилин на максимальних обертах.
7. Застелите форму папером або харчовою плівкою, змастіть рослинною олією без запаху. Перелийте і розрівняйте лопаткою полуничну масу. Залиште її сохнути при кімнатній температурі на 12-24 годину.
8. Присипте цукровою пудрою верх десерту, переверніть і зніміть плівку, присипте ще раз пудрою. Виріжте вирубками для печива або просто поріжте на квадратики.
9. За бажанням можна обваляти квадратики з усіх боків. Пригощайтеся!