Рецепт Десерт «полуничні хмари» фото

Десерт «полуничні хмари»
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Ягоди, Полуниця
Вагітним і годуючим
На полуденок, Для дітей
Десерти, Мус

Назва цього десерту невипадково: він настільки ніжний і повітряний, як легка хмарка, з ароматом і смаком полуниці. Влітку готуйте його зі свіжих ягід, а взимку можна і з заморожених.

Як приготувати десерт "полуничні хмари"? Читайте мій рецепт - і дізнаєтеся. Десерт неймовірно смачний і просто тане в роті. Але пам'ятайте: в складі десерту є желатин, він не термостабилен, тому десерт краще зберігати в холодильнику або навіть не зберігати, а відразу їсти! хай щастить!

  • Полуниця - 200 грам
  • Цукрова пудра - 150 грам (плюс 20 г для обсипання)
  • Лимонний сік - 3 Ст. Ложки
  • Желатин - 15 грам
десерт
1. Підготуйте продукти. Полуницю (якщо заморожена, як у мене) потрібно трохи розморозити.
десерт
2. Покладіть її в чашу подрібнювача, туди ж влийте сік і додайте пудру.
десерт
3. Перетворіть масу в однорідне пюре.
десерт
4. Додайте желатин, прогрійте масу, щоб желатин розчинився. Але кип'ятити не потрібно!
десерт
5. Тепер повністю остудіть масу.
десерт
6. Збийте міксером полуничне пюре до утворення пишної маси, яка збільшиться в об'ємі і посвітлішає. Час збивання - приблизно 6-8 хвилин на максимальних обертах.
десерт
7. Застелите форму папером або харчовою плівкою, змастіть рослинною олією без запаху. Перелийте і розрівняйте лопаткою полуничну масу. Залиште її сохнути при кімнатній температурі на 12-24 годину.
десерт
8. Присипте цукровою пудрою верх десерту, переверніть і зніміть плівку, присипте ще раз пудрою. Виріжте вирубками для печива або просто поріжте на квадратики.
десерт
9. За бажанням можна обваляти квадратики з усіх боків. Пригощайтеся!

Схожі рецепти