Яєчні «хмари»
(покроковий рецепт з фото)
Встаєте ви з ранку, заглядаєте в холодильник - і як завжди знаходите яйця. Що з них ви зазвичай робите? яєчню, омлет, може бути, просто зваріть? Загалом, нічого незвичайного. Але не цього разу!
Знайомі інгредієнти стали виглядати по-новому в цьому рецепті. Перевірте це самі. Дізнайтеся, як приготувати "яєчні хмари" . Чому ж блюдо так називається? Збиті безформні білки дійсно схожі на хмари, а в центрі буде жовток. Щоб було ситніше, додати бекон, а для красивої подачі наріжемо зелений лук.
- Моцарелла - 100 грам
- Зелена цибуля - 100 грам
- Яйце - 4 штуки
- Бекон - 4 скибочки
- Сіль - За смаком
- Чорний мелений перець - За смаком
1. Спочатку білки відокремити від жовтків. Білки збийте міксером в повітряну піну.
2. Потім наріжте кільцями цибулю. Сир дрібно натріть. Інгредієнти з'єднайте, залишивши частину цибулі для подачі.
3. Потім до цибулі з сиром акуратно додайте білки, перемішавши масу. Далі викладіть її на деко в 4 порції, зробивши поглиблення в центрі.
4. Посипте заготовки перцем сіллю. Запікайте їх 3 хвилини при 230 градусах в духовці.
5. Після цього в кожне поглиблення додайте жовток. І знову запікайте страву ще 3 хвилини.
6. Окремо дрібно наріжте і обсмажте бекон (пару хвилин).
7. Подавайте яєчні "хмари" з беконом і цибулею. Смачного вам сніданку!