Полуничні хмари
(покроковий рецепт з фото)
Рецепт приготування оригінального десерту «Полуничні хмари». Для приготування такої страви можна використовувати не одну тільки полуницю, але і інші улюблені ягоди і фрукти.
Кількість порцій: 10
- Лимон - 0, 5 штуки
- Заморожена полуниця - 200 грам
- Желатин - 15 грам
- Пудра цукрова - 150 грам
1. В першу чергу дістанемо з морозилки полуницю і розморозимо її. Сік збережемо.
2. За допомогою блендера ягоди полуниці перетворюємо в однорідну масу (повинно вийти своєрідне пюре).
3. Потім сюди треба додати желатин, даємо йому деякий час для того, щоб він набряк (стежимо за інструкцією на упаковці), після додаємо сік лимона і цукрову пудру, все добре перемішуємо і на не дуже сильному вогні нагріваємо. Не забуваємо постійно помішувати. Желатин повинен повністю розчинитися. Кип'ятити не треба! Потім до кімнатної температури суміші даємо охолонути і хвилин п'ять-сім збиваємо міксером, швидкість висока. Суміш повинна помітно збільшити свій обсяг, стати густий і посветлеть.
4. Кладемо вощений папір для випічки в форму де буде застигати маса, потім сюди викладаємо полуничну масу і рівняємо. На тривалий час прибираємо форму в прохолодне місце щоб маса застигла.
5. Після того як маса застигла, форму перевертаємо на поверхню, заздалегідь присипаної цукровою пудрою. Папір видаляємо.
6. Тепер нарізаємо кубиками, обвалюють в цукрову пудру і подаємо.