Davondƶin
(покроковий рецепт з фото)
Давонджін - традиційний плоский осетинський пиріг-коржик з листям черемші і осетинським сиром. За цим рецептом вам без праці вдасться приготувати смачні і ситні пироги давонджін!
Приготувати давонджін в домашніх умовах не так важко, як здається. За допомогою цього простого рецепту давонджін, вам неодмінно вдасться приготувати цей осетинський пиріг з першого разу! Смачного!
- Кефір - 250 мілілітрів
- Рослинна олія - 50 грам
- Борошно - 350 грам
- Дріжджі сухі - 7 грам
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Осетинський сир - 200 грам (можна замінити сулугуні, бринзою, Адигейський)
- Цибуля - 100 грам (великий пучок)
- Вершкове масло - 50 грам (змащувати пироги)
Кефір трохи підігріти, всипати в нього дріжджі, гарненько перемішати і залишити на 5 хвилин, щоб дріжджі «заробили».
Потім, додати в кефіру дріжджову суміш сіль, рослинне масло і борошно.
Тепер замісіть тісто. Воно повинно бути трохи ліпковатим. Накрийте тісто плівкою і залиште в теплому місці на півтори - дві години.
Поки тісто підходить, займемося начинкою. Помийте, просушіть і поріжте черемшу.
Потім натріть сир на тертці.
Змішайте черемшу і сир. Посоліть і поперчіть за смаком. Сформуйте з отриманої суміші кульки.
Тісто, що підійшло також розділіть на кульки. Розкачайте кожну кульку в коржик і викладіть на неї кульку начинки.
Акуратно збираємо корж з начинкою в кульку.
Розкачуємо ця кулька в коржик, спочатку з одного боку, потім, давши їй трохи полежати, перевертаємо її на іншу сторону і знову прокатуємо качалкою.
У кожному пирозі посередині робимо дірку.
Викладаємо розкатані пироги на деко і ставимо в духовку, розігріту на 180 градусів. Випікаємо до золотистого кольору. Дістаємо пиріг з духовки, змащуємо його олією і подаємо до столу. Смачного!