Рецепт Davondƶin фото

Davondƶin
(покроковий рецепт з фото)

Осетинська кухня
Тісто , Молочні продукти , Сир , Дріжджове тісто , Кефір
Дієтичне харчування
На вечерю
Випічка , Пироги
Кількість порцій: 3-4
Час приготування: 3 г. 0 хв.

Давонджін - традиційний плоский осетинський пиріг-коржик з листям черемші і осетинським сиром. За цим рецептом вам без праці вдасться приготувати смачні і ситні пироги давонджін!

Опис приготування:

Приготувати давонджін в домашніх умовах не так важко, як здається. За допомогою цього простого рецепту давонджін, вам неодмінно вдасться приготувати цей осетинський пиріг з першого разу! Смачного!

  • Кефір - 250 мілілітрів
  • Рослинна олія - 50 грам
  • Борошно - 350 грам
  • Дріжджі сухі - 7 грам
  • Сіль - 1 Чайна ложка
  • Осетинський сир - 200 грам (можна замінити сулугуні, бринзою, Адигейський)
  • Цибуля - 100 грам (великий пучок)
  • Вершкове масло - 50 грам (змащувати пироги)
Davondƶin - фото крок 1
Кефір трохи підігріти, всипати в нього дріжджі, гарненько перемішати і залишити на 5 хвилин, щоб дріжджі «заробили».
Davondƶin - фото крок 2
Потім, додати в кефіру дріжджову суміш сіль, рослинне масло і борошно.
Davondƶin - фото крок 3
Тепер замісіть тісто. Воно повинно бути трохи ліпковатим. Накрийте тісто плівкою і залиште в теплому місці на півтори - дві години.
Davondƶin - фото крок 4
Поки тісто підходить, займемося начинкою. Помийте, просушіть і поріжте черемшу.
Davondƶin - фото крок 5
Потім натріть сир на тертці.
Davondƶin - фото крок 6
Змішайте черемшу і сир. Посоліть і поперчіть за смаком. Сформуйте з отриманої суміші кульки.
Davondƶin - фото крок 7
Тісто, що підійшло також розділіть на кульки. Розкачайте кожну кульку в коржик і викладіть на неї кульку начинки.
Davondƶin - фото крок 8
Акуратно збираємо корж з начинкою в кульку.
Davondƶin - фото крок 9
Розкачуємо ця кулька в коржик, спочатку з одного боку, потім, давши їй трохи полежати, перевертаємо її на іншу сторону і знову прокатуємо качалкою.
Davondƶin - фото крок 10
У кожному пирозі посередині робимо дірку.
Davondƶin - фото крок 11
Викладаємо розкатані пироги на деко і ставимо в духовку, розігріту на 180 градусів. Випікаємо до золотистого кольору. Дістаємо пиріг з духовки, змащуємо його олією і подаємо до столу. Смачного!

Схожі рецепти