Цвітна капуста в духовці з сиром
(покроковий рецепт з фото)
Один з найпростіших і смачних способів приготування цвітної капусти - це запікання в духовці. Це смачна закуска або основне блюдо. Розповім, як приготувати кольорову капусту в духовці з сиром.
Можна приготувати велику форму, якої вистачить на всіх. Страву подають теплим або холодним, смачно в обох варіантах. Сир можна використовувати вершковий або більш гострий. Можна додати будь-які спеції і ароматні трави, наприклад, орегано, базилік, суміш італійських трав.
- Кольорова капуста - 1 штука (великий качан)
- Вершкове масло - 2 Ст. Ложки
- Борошно пшеничне - 2 Ст. Ложки
- Молоко - 1 Склянка
- Чеддер - 300 грам
- Перець мелений - За смаком
1
Капусту промийте гарненько і акуратно відокремте кожне суцвіття. Помістіть в киплячу воду і відваріть протягом 5 хвилин, потім дістаньте шумівкою.
2
Сотейник поставте на вогонь, додайте вершкове масло, борошно і перемішайте дерев'яною лопаткою.
3
Тонкою цівкою влийте молоко і варіть на слабкому вогні до утворення густого соусу, постійно помішуючи. Потім відразу приберіть з вогню, додайте перець і тертий сир (залиште 50 грам для запікання), перемішайте.
4
Покладіть відварну капусту в жаротривку форму і залийте приготовленою сім'ю, викладіть зверху тертий твердий сир.
5
Випікайте близько півгодини при 200 градусах, потім дістаньте форму і залиште на кілька хвилин. Подавайте гарячим.