Рецепт Цукрова помадка карамельна фото

Цукрова помадка карамельна
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Желатин
Вегетаріанське харчування, Пісні страви
Для дітей
Солодке

Любіть прикрашати солодку випічку помадкою або глазур'ю? тоді подивіться, як приготувати цукрову помадку карамельну - ще один варіант прикраси для тортів, булочок, кексів і солодких пирогів.

Величезний плюс даної помадки в тому, що її можна зберігати в холодильнику протягом кількох місяців, з нею нічого не станеться. Використовувати карамельну помадку можна для прикраси тортів, пончиків, булочок і пиріжків - одним словом, будь-який солодкої випічки. Перед нанесенням помадки на випічку можна додати до неї кілька крапель ароматизатора, так солодощі вийдуть не тільки смачніше, але і ароматні.

  • Цукор - 500 грам
  • Вода - 150 грам
  • Лимонний сік - 2 чайних ложки
цукрова помадка карамельна - фото крок 1
1. У каструлю додайте цукор і воду, поставте на невеликий вогонь.
Дайте цукру розчинитися, варіть сироп протягом 5 хвилин на невеликому вогні.
цукрова помадка карамельна - фото крок 2
2. Потім додайте лимонний сік і ще трохи проваріть сироп на невеликому вогні. Чи не перемішуйте, періодично пробуйте його на готовність: в холодній воді крапля сиропу повинна скочуватися в кульку.
цукрова помадка карамельна - фото крок 3
3. Коли сироп буде готовий, перекладіть каструлю в миску з холодною водою і злегка остудіть масу. Збивайте сироп міксером до білої густої маси.
цукрова помадка карамельна - фото крок 4
4. Для карамельної помадки кип'ятіть сироп на повільному вогні до золотистого кольору, після чого так само охолодіть сироп в мисці з холодною водою і збийте. Зберігайте помадку в холодильнику. Смачного!

Схожі рецепти