Цукрова помадка карамельна
(покроковий рецепт з фото)
Любіть прикрашати солодку випічку помадкою або глазур'ю? тоді подивіться, як приготувати цукрову помадку карамельну - ще один варіант прикраси для тортів, булочок, кексів і солодких пирогів.
Величезний плюс даної помадки в тому, що її можна зберігати в холодильнику протягом кількох місяців, з нею нічого не станеться. Використовувати карамельну помадку можна для прикраси тортів, пончиків, булочок і пиріжків - одним словом, будь-який солодкої випічки. Перед нанесенням помадки на випічку можна додати до неї кілька крапель ароматизатора, так солодощі вийдуть не тільки смачніше, але і ароматні.
- Цукор - 500 грам
- Вода - 150 грам
- Лимонний сік - 2 чайних ложки
1. У каструлю додайте цукор і воду, поставте на невеликий вогонь.
Дайте цукру розчинитися, варіть сироп протягом 5 хвилин на невеликому вогні.
Дайте цукру розчинитися, варіть сироп протягом 5 хвилин на невеликому вогні.
2. Потім додайте лимонний сік і ще трохи проваріть сироп на невеликому вогні. Чи не перемішуйте, періодично пробуйте його на готовність: в холодній воді крапля сиропу повинна скочуватися в кульку.
3. Коли сироп буде готовий, перекладіть каструлю в миску з холодною водою і злегка остудіть масу. Збивайте сироп міксером до білої густої маси.
4. Для карамельної помадки кип'ятіть сироп на повільному вогні до золотистого кольору, після чого так само охолодіть сироп в мисці з холодною водою і збийте. Зберігайте помадку в холодильнику. Смачного!