Цукрова помадка
(покроковий рецепт з фото)
Хочу поділитися з вами секретами приготування домашньої цукрової помадки. Таку помадку використовують для глазурування різних солодощів. Вона може довго зберігається в холодильнику. Спробуйте приготувати!
Дивіться, як приготувати цукрову помадку в домашніх умовах. Готову помадку зберігайте в пластиковому контейнері, закритому кришкою, в холодильнику. Перед використанням помадку підігрівають на водяній бані до 40 градусів, помішуючи, щоб вона стала плинної. Вдалого приготування!
- Цукор - 500 грам
- Вода - 150 мілілітрів
- Сік лимонний - 1 Ст. Ложка
Засипте в каструлю цукор, залийте гарячою водою. Перемішайте, щоб розчинити цукор. Ставимо каструлю на сильний вогонь, кип'ятимо.
Варимо без помішування 4-5 хвилин. Час від часу холодної мокрої чайною ложкою беремо з каструлі трохи сиропу і опускаємо в миску з холодною водою. Коли сироп охолоне, витягаємо ложку з сиропом з води і пробуємо скачати кульку з охолодженого сиропу. Кулька повинен бути м'яким, щоб його можна було м'яти пальцями.
В кінці вливаємо лимонний сік, перемішуємо. Потім знімаємо з вогню і охолоджуємо сироп будь-яким зручним способом.
Збиваємо охолоджений сироп за допомогою міксера або погружного блендера. Сироп повинен перетворитися в білу густу масу. Процес займає 10-15 хвилин.
Готово!