Цукерки з сочевиці
(покроковий рецепт з фото)
Ви знали, що цукерки бувають не тільки смачними, але і корисними? Саме таким рецептом корисних цукерок з сочевиці я хочу з вами поділитися. Якщо не говорити з чого вони, ніхто й не здогадається.
Для корисних цукерок з сочевиці можна взяти будь-які горіхи або навіть насіння. Сочевицю готуйте відповідно до вказівок на упаковці, але стежте, щоб вона не розварилася в кашу, якщо після варіння залишилася вода, обов'язково злийте її. А детальніше, як приготувати цукерки з сочевиці, я розповім вам в своєму рецепті.
- Сочевиця зелена - 150 грам
- Фініки з кісточкою - 200 грам
- Горіхи суміш - 180 грам(120 г - в цукерки, 80 г - на обсипання цукерок)
- Какао порошок - 5 Ст. Ложок(3 ст. L. - в цукерки, 2 ст. L. - для обсипання цукерок)
- Ванільна есенція без спирту - 1 Чайна ложка
Підготуйте всі необхідні інгредієнти. Горіхи для цукерок можна взяти будь-які на ваш смак. У мене суміш мигдалю, фундука та волоських горіхів.
Фініки замочіть в холодній воді на 1 час. Потім просушіть і видаліть кісточки.
Сочевицю промийте, залийте холодною водою і варіть до готовності.
Горіхи підсушіть на сухій сковороді хвилин 7, постійно помішуючи.
Горіхи остудіть, а потім подрібніть за допомогою блендера в режимі "пульс" .
Фініки подрібніть в блендері.
До фінікам додайте варену сочевицю, какао і ванільну есенцію. Подрібніть.
В кінці додайте подрібнені горіхи і ретельно перемішайте.
З отриманої маси скачайте цукерки бажаної форми і обваляйте частина з них в мелених горіхах, а частина в какао.
Приготовлені цукерки покладіть в холодильник на 2 годину. Подавайте з улюбленим напоєм, особливо цукерки хороші з чашкою ароматної кави. Смачного!