Рецепт Цільнозерновий бездріжджовий хліб фото

Цільнозерновий бездріжджовий хліб
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Борошно , Молочні продукти , Вівсянка , Крупи , Молоко , Вершкове масло , Мед , Цільнозернове борошно
Вегетаріанське харчування , Низькокалорійні , ПП рецепти
На обід , На вечерю
Випічка , Хліб
Кількість порцій: 8-10
Час приготування: 1 г. 10 хв.

Рецепт, як приготувати цільнозерновий бездріжджовий хліб, під силу кожній господині. Він набагато корисніше звичайного хліба (білого), тому настійно рекомендую вам включити його в свій раціон.

Опис приготування:

Хліб виходить дуже смачний. Приємно з'їсти шматочок такого на сніданок з бутербродами і вершковим маслом або з ікрою, джемом, медом. Оскільки зерна для такого борошна використовуються з оболонкою, то випічка набагато корисніше. Можете скористатися хлебопечкой або звичайною духовкою.

  • Молоко - 1 Склянка
  • Мед - 1, 5 Ст. Ложки
  • Вівсяні пластівці - 1 Склянка
  • Цільнозернове борошно - 2 склянки
  • Вершкове масло - 1, 5-2 Ст. Ложки
  • Сіль - 1 щіпка
  • Розпушувач - 2 чайних ложки
1
У миску викладіть мед, до нього додайте м'яке вершкове масло і за допомогою дерев'яної лопатки розітріть.
2
Влейте молоко, додайте вівсяні пластівці, 1 склянка борошна, щіпку солі (велику) і розпушувач.
3
Потроху додайте решту борошно і замісити тісто, щоб воно не липло до рук.
4
Сформуйте хліб круглої форми і викладіть на деко, зверху прикрасьте вівсяними пластівцями і відправте в духовку.
5
Випікайте в розігрітій до 220 градусів духовці близько півгодини, потім перекладіть його і можете відразу подавати.

Схожі рецепти