Цільнозерновий бездріжджовий хліб
(покроковий рецепт з фото)
Борошно
, Молочні продукти
, Вівсянка
, Крупи
, Молоко
, Вершкове масло
, Мед
, Цільнозернове борошно
Кількість порцій: 8-10
Час приготування: 1 г. 10 хв.
Рецепт, як приготувати цільнозерновий бездріжджовий хліб, під силу кожній господині. Він набагато корисніше звичайного хліба (білого), тому настійно рекомендую вам включити його в свій раціон.
Опис приготування:
Хліб виходить дуже смачний. Приємно з'їсти шматочок такого на сніданок з бутербродами і вершковим маслом або з ікрою, джемом, медом. Оскільки зерна для такого борошна використовуються з оболонкою, то випічка набагато корисніше. Можете скористатися хлебопечкой або звичайною духовкою.
- Молоко - 1 Склянка
- Мед - 1, 5 Ст. Ложки
- Вівсяні пластівці - 1 Склянка
- Цільнозернове борошно - 2 склянки
- Вершкове масло - 1, 5-2 Ст. Ложки
- Сіль - 1 щіпка
- Розпушувач - 2 чайних ложки
1
У миску викладіть мед, до нього додайте м'яке вершкове масло і за допомогою дерев'яної лопатки розітріть.
2
Влейте молоко, додайте вівсяні пластівці, 1 склянка борошна, щіпку солі (велику) і розпушувач.
3
Потроху додайте решту борошно і замісити тісто, щоб воно не липло до рук.
4
Сформуйте хліб круглої форми і викладіть на деко, зверху прикрасьте вівсяними пластівцями і відправте в духовку.
5
Випікайте в розігрітій до 220 градусів духовці близько півгодини, потім перекладіть його і можете відразу подавати.