Рецепт Цільнозерновий бездріжджовий хліб фото

Цільнозерновий бездріжджовий хліб
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Борошно, Молочні продукти, Вівсянка, Крупи, Молоко, Вершкове масло, Мед, Цільнозернове борошно
Вегетаріанське харчування, Низькокалорійні, ПП рецепти
На обід, На вечерю
Випічка, Хліб

Рецепт, як приготувати цільнозерновий бездріжджовий хліб, під силу кожній господині. Він набагато корисніше звичайного хліба (білого), тому настійно рекомендую вам включити його в свій раціон.

Хліб виходить дуже смачний. Приємно з'їсти шматочок такого на сніданок з бутербродами і вершковим маслом або з ікрою, джемом, медом. Оскільки зерна для такого борошна використовуються з оболонкою, то випічка набагато корисніше. Можете скористатися хлебопечкой або звичайною духовкою.

  • Молоко - 1 Склянка
  • Мед - 1, 5 Ст. Ложки
  • Вівсяні пластівці - 1 Склянка
  • Цільнозернове борошно - 2 склянки
  • Вершкове масло - 1, 5-2 Ст. Ложки
  • Сіль - 1 щіпка
  • Розпушувач - 2 чайних ложки
1
У миску викладіть мед, до нього додайте м'яке вершкове масло і за допомогою дерев'яної лопатки розітріть.
2
Влейте молоко, додайте вівсяні пластівці, 1 склянка борошна, щіпку солі (велику) і розпушувач.
3
Потроху додайте решту борошно і замісити тісто, щоб воно не липло до рук.
4
Сформуйте хліб круглої форми і викладіть на деко, зверху прикрасьте вівсяними пластівцями і відправте в духовку.
5
Випікайте в розігрітій до 220 градусів духовці близько півгодини, потім перекладіть його і можете відразу подавати.

Схожі рецепти