Цільнозерновий бездріжджовий хліб в духовці
(покроковий рецепт з фото)
Цільнозерновий бездріжджовий хліб в духовці можна приготувати дуже швидко і зараз я розповім, як це зробити. Хліб виходить м'яким, але з хрусткою скоринкою. Такий хліб зберігається 2-3 дня.
Цільнозерновий бездріжджовий хліб багатий клітковиною, вітамінами і мінералами. Ви можете включити до складу хліба насіння соняшнику, гарбуза або льону. Всі інгредієнти для випічки хліба повинні бути кімнатної температури.
- Борошно цільнозернове - 180 грам
- Борошно пшеничне - 180 грам
- Йогурт натуральний без добавок - 300 грам
- Розпушувач - 2 чайних ложки
- Сода харчова - 0, 5 чайних ложки
- Сіль - 0, 5 чайних ложки
1
У велику миску просійте пшеничну і цельнозерновую борошно.
2
Додайте розпушувач, харчову соду, сіль і перемішайте сухі інгредієнти.
3
В останню чергу влийте в миску натуральний йогурт без добавок і замісіть тісто.
4
Готове тісто має бути однорідним і еластичним. Надайте тесту форму круглого хліба. З такого тіста можна сформувати і невеликі булочки.
5
Форму покрийте папером для випічки, покладіть хліб, за допомогою гострого ножа зробіть на поверхні тесту хрестоподібний надріз і присипте пшеничним борошном.
6
Випікайте цільнозерновий хліб до золотистої скоринки 35-40 хвилин в духовці, попередньо розігрітій до 200 градусів. Перевірте готовність хліба за допомогою зубочистки.
7
Готовому хлібу дайте повністю охолонути на решітці на столі. Можна подавати на стіл або заморозити, нарізавши на скибочки, запас.