Рецепт Цільнозерновий бездріжджовий хліб в духовці фото

Цільнозерновий бездріжджовий хліб в духовці
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто , Борошно , Цільнозернове борошно
Вегетаріанське харчування , Низькокалорійні , ПП рецепти
На обід , На вечерю , На сніданок
Випічка , Хліб
Кількість порцій: 6
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Цільнозерновий бездріжджовий хліб в духовці можна приготувати дуже швидко і зараз я розповім, як це зробити. Хліб виходить м'яким, але з хрусткою скоринкою. Такий хліб зберігається 2-3 дня.

Опис приготування:

Цільнозерновий бездріжджовий хліб багатий клітковиною, вітамінами і мінералами. Ви можете включити до складу хліба насіння соняшнику, гарбуза або льону. Всі інгредієнти для випічки хліба повинні бути кімнатної температури.

  • Борошно цільнозернове - 180 грам
  • Борошно пшеничне - 180 грам
  • Йогурт натуральний без добавок - 300 грам
  • Розпушувач - 2 чайних ложки
  • Сода харчова - 0, 5 чайних ложки
  • Сіль - 0, 5 чайних ложки
1
У велику миску просійте пшеничну і цельнозерновую борошно.
2
Додайте розпушувач, харчову соду, сіль і перемішайте сухі інгредієнти.
3
В останню чергу влийте в миску натуральний йогурт без добавок і замісіть тісто.
4
Готове тісто має бути однорідним і еластичним. Надайте тесту форму круглого хліба. З такого тіста можна сформувати і невеликі булочки.
5
Форму покрийте папером для випічки, покладіть хліб, за допомогою гострого ножа зробіть на поверхні тесту хрестоподібний надріз і присипте пшеничним борошном.
6
Випікайте цільнозерновий хліб до золотистої скоринки 35-40 хвилин в духовці, попередньо розігрітій до 200 градусів. Перевірте готовність хліба за допомогою зубочистки.
7
Готовому хлібу дайте повністю охолонути на решітці на столі. Можна подавати на стіл або заморозити, нарізавши на скибочки, запас.

Схожі рецепти