Чучвара з картоплею
(покроковий рецепт з фото)
Чучвара - це узбецькі пельмені, які зазвичай подають з бульйоном. Сьогодні будемо готувати пісний варіант з картоплею. Виходить дуже ситне і смачне блюдо. Беріть мій рецепт на замітку!
Докладніше, як приготувати чучвару з картоплею, я розповім нижче. За бажанням в начинку ще можна додати смажені гриби. Подавайте чучвару з грибним або овочевим бульйоном, свіжої дрібно посіченою зеленню, приправивши лимонним соком.
- Борошно - 250 грам
- Вода - 160 грам (гаряча)
- Масло рослинне - 2 Ст. Ложки
- Сіль - 1 Чайна ложка(1/2 ç.l. - в тісто, 1/2 ç.l. - в начинку)
- Перець чорний мелений - За смаком
- Картопля - 3-4 штук
- Бульйон овочевий - 1, 5 L (або грибний)
Підготуйте всі інгредієнти.
У великій мисці змішайте гарячу воду, сіль, борошно та олію. Замісити однорідне тісто.
Скачайте його в кулю і залиште на 10-15 хвилин при кімнатній температурі.
Картоплю очистіть, наріжте на скибочки і відварити в підсоленій воді до м'якості. Потім вилкою подрібніть картопля в пюре. Підсолити і поперчіть за смаком.
Розкачайте тісто в пласт товщиною в 1 мм. Наріжте на квадрати 5 з 5 см. У центр викладіть начинку з картоплі.
Скріпіть краю трикутником, потім з'єднайте протилежні краї.
Варіть чучвару в киплячому бульйоні. Вони будуть готові приблизно через 7 хвилин після того, як спливуть.
Чучвара з картоплею готова, смачного!