Човники з кабачків з грушею
(покроковий рецепт з фото)
Думаєте, човники з кабачків можуть наповнюватися тільки несолодкими начинками? Сьогодні я доведу вам зворотне і покажу, як приготувати смачний десерт: човники з кабачків з грушею. Буде смачно!
Цей десерт я б назвала ще так: "грушевий крамбл в шинку" . Ніжна грушево-корична начинка з хрусткою крихтою з печива… і все це в ніжній човнику з кабачка. Десерт воістину оригінальний і незвичайний. Але тільки спробуйте його, і ви обов'язково захочете приготувати його ще не раз!
А поки дивіться рецепт, як приготувати човники з кабачків з грушею.
- Кабачок - 2 штуки
- Груша - 2 штуки
- Печиво - 3-4 штук (пісочне)
- Кориця мелена - 1/2 чайних ложки
- Цукор - 2 Ст. Ложки
- Вершкове масло - 40 грам
Підготуйте всі необхідні інгредієнти.
Грушу, не очищаючи, поріжте дрібними кубиками.
На сковороді розтопіть половину вершкового масла, відправте в сковороду грушу і дайте їй злегка пом'якшити. Потім всипте половину цукру і готуйте, часто помішуючи, хвилин 10-12 хвилин. Потрібно, щоб груша стала м'якою і Карамелізовані. Аромат буде стояти просто чарівний.
Печиво потовчіть в крихту і повторіть ту ж процедуру, що і з грушею. Розтопити вершкове масло, відправте в нього крихту печива і всипте цукор. Готуйте пару хвилин, постійно помішуючи, щоб крихта присмажилася.
Кабачок розрізати вздовж навпіл, чайною ложечкою вийміть м'якуш, залишивши стінки завтовшки приблизно 5 мм.
Наповніть човники грушевої начинкою.
Зверху присипте крихтою з печива.
Запікайте човники з кабачків в духовці при температурі 180 градусів 15-20 хвилин. Подавати десерт можна як гарячим, так і холодним. На додаток до нього відмінно підійде чашка гарячої кави і кулька морозива.