«чорний» торт
(покроковий рецепт з фото)
Рецептів "чорного кексу" дуже багато, мій рецепт в чомусь з ними схожий, в чимось відрізняється, але результат дуже хороший. До того ж це можливість використовувати залишки торішнього варення.
Приготувати "чорний" кекс легко і просто. Дивіться покрокову інструкцію до рецептом і печіть із задоволенням. Можна брати абсолютно будь-яке варення, бажано, щоб воно було темного кольору, назва рецепта зобов'язує.
- Яйця - 2 штуки
- Цукор - 150 грам
- Ванілін - 1 штука (пакетик)
- Вершкове масло - 50 грам
- Масло рослинне - 50 грам
- Варення - 0, 5 склянки (у мене порічкове)
- Обкладинка - 1/3 чайних ложки
- Кефір - 1 Склянка
- Борошно - 2 склянки
- Розпушувач - 1 Чайна ложка
- Какао - 1 Чайна ложка(1 чайна ложка з гіркою)
- Сіль - 1 щіпка
- Грецькі горіхи - 50 грам
- Цукрова пудра - 2 чайних ложки
Покладіть в ємність для збивання яйця і цукор.
Додайте до збитою масою рослинне масло, варення, ваніль, сіль.
Додайте до борошна корицю, какао і розпушувач.
Всипте горіхи до борошна.
Частинами додавайте борошняну суміш в ємність для збивання, збивайте міксером.
Підготуйте форму для випікання, змастіть вершковим маслом, присипте борошном, надлишки струсіть.
Готовий і остиглий кекс присипте цукровою пудрою.