«Чорний принц» (торт на кефірі)
(покроковий рецепт з фото)
Розповім ще один смачний рецепт для любителів шоколадних тортів, як приготувати «Чорний принц» (торт на кефірі). Ви здивуєтеся, що такий смачний десерт робиться настільки просто. Спробуйте!
Уже за назвою зрозуміло, що торт готується на основі шоколадних коржів. Можна зробити один корж, який розрізають навпіл, або кілька коржів. Можна додати фруктову прошарок, наприклад, вишневий джем або малиновий. Можна зробити вершковий крем для прошарку або використовувати згущене молоко.
- Яйця - 1 штука
- Цукровий пісок - 1, 5 склянки(1 стакан в тісто, ½ склянки в крем)
- Какао - 3 чайних ложки
- Кефір - 1 Склянка
- Сода - 1 Чайна ложка
- Борошно - 1 Склянка
- Вершкове масло - 200 грам
- Крем - 250 грам
1
У миску або в чашу блендера вбийте куряче яйце і збивайте його з цукровим піском до утворення пишно піни.
2
Влийте тонкою цівкою кефір і додайте соду, перемішайте. Просійте борошно і введіть її в миску, додайте какао і перемішайте віночком до однорідної маси.
3
Форму для випічки застеліть пекарської папером і вилийте тісто, розподіліть рівномірно.
4
Випікайте в розігрітій до 180 градусів духовці 30-40 хвилин, перевіряйте дерев'яною шпажкою на готовність (вона повинна виходити сухою).
5
Дістаньте корж з духовки і перекладіть на решітку для охолодження (близько 2 годин).
6
Тим часом зробіть крем: збийте розм'якшене вершкове масло з цукровим піском, потім по одній столовій ложці додайте сметану. Надішліть крем в холодильник.
7
Розріжте корж на 2 частини, нижню частину змастіть рясно кремом і укладіть на неї другу частину. Змастіть верхівку торта кремом і прикрасьте крихтою. Наполягайте торт кілька годин в холодильнику, а потім подавайте.