Салат «Чорний принц»
(покроковий рецепт з фото)
Рецептів приготування святкового салату "чорний принц" дуже багато, у кожної господині він свій. Незмінні інгредієнти для цієї страви - курка, сир, майонез, горіхи і чорнослив.
Інструкція приготування салату зводиться до підготовки інгредієнтів і його збірці. Для заправки можна приготувати домашній майонез. За бажанням можна додати обсмажені або мариновані гриби.
- Відварна куряча грудка - 200 грам
- Сир - 150 грам (твердий)
- Яйця - 3 штуки
- Чорнослив - 50-80 грам
- Мариновані огірки - 150 грам
- Грецькі горіхи - 50 грам
- Майонез - 100 грам
- Зелень - 10 грам
Підготуйте необхідні інгредієнти.
Яица відваріть і натріть на тертці.
Сир натріть на дрібній тертці.
Огірки наріжте дрібними кубиками.
Відварну курячу грудку дрібно поріжте або розберіть на волокна.
Дрібно наріжте чорнослив.
Ядра волоських горіхів обсмажте на сухій сковороді.
Покладіть волоські горіхи в пакет і подрібніть їх качалкою, але не дуже дрібно, щоб відчувалася структура горіха.
Зберіть салат шарами. Можна скористатися формою або викласти салат в прозору салатницю. Перший шар - куряча грудка.
Другий шар - мариновані огірочки.
Змастіть майонезом.
Третій шар - терте яйце.
Далі змастіть майонезом.
Четвертий шар - грецькі горіхи.
П'ятий шар - тертий сир.
На одну половинку салату викладіть дрібно нарізаний чорнослив.
Акуратно зніміть форму, присипте боки салату сиром або горішками.
Прикрасьте салат зеленню. Можна доповнити іншими овочами.