Торт на кефірі «Чорний принц»
(покроковий рецепт з фото)
"чорний принц" - простий і швидкий в приготуванні торт на кефірі. Обов'язково дізнайтеся, як приготувати надзвичайно смачний шоколадний бісквіт з ніжним сметанним кремом - хороший варіант для чаювання.
У приготуванні цього торта немає ніяких проблем. Готовність бісквіта перевіряйте дерев'яною паличкою, вона повинна бути повністю сухий. У крем додайте ваніль, якщо любите. А прикрасити можете за своїм бажанням.
- Кефір - 1 Склянка
- Борошно - 1 Склянка
- Цукор - 1 Склянка
- Какао - 1 Ст. Ложка
- Сода - 1 Чайна ложка
- Яйце - 1 штука
- Вершкове масло - 200 грам
- Крем 15-20% - 250 грам
- Цукор - 0, 5 склянки (в вершках)
- Темний шоколад - 50 грам
1. Яйце і цукор збийте міксером в піну.
2. Додайте до них кефір і какао, перемішайте віночком до однорідного стану.
3. Додайте в тісто просіяне борошно і соду. Знову збийте вінчиком.
4. Форму для випічки змастіть маслом, вилийте в неї тісто. Випікайте в духовці при температурі 180 градусів 20-25 хвилин.
5. Для приготування крему розм'якшене вершкове масло перетріть з цукром.
6. Додайте в крем сметану і збийте міксером.
7. Коли бісквіт повністю охолонув, розріжте його на 2 коржа. Змастіть нижній сметанним кремом, накрийте другою половинкою і залишками крему змастіть верх і боки торта.
8. Прикрасьте торт тертим шоколадом, дайте просочитися і подавайте десерт на стіл!