Торт на сметані «Чорний принц»
(покроковий рецепт з фото)
Звичні нам інгредієнти подарували так багато прекрасних страв. В першу чергу це можна помітити по випічці. Все та ж мука, крем, яйця і цукор просто незамінні для неї. А якщо додати сметану?
Такий знайомий нам з самого дитинства сметанник може стати справжнім святковим блюдом. Ви можете прочитати нижче, як приготувати торт на сметані "чорний принц" . Цей м'який бісквіт з шоколадною глазур'ю дуже простий, адже для тесту потрібно лише все змішати і запекти, а прошарок робиться в один крок.
- Крем - 450 грам
- Вершкове масло - 50 грам
- Яйце - 1 штука
- Цукор - 2 склянки
- Варення без ягід - 1 Склянка
- Борошно - 2 склянки
- Молоко - 4 Ст. Ложки
- Какао - 1 Ст. Ложка
- Сода - 1 Чайна ложка
Духовку поставте розігріватися до 180 градусів. Яйце збийте зі склянкою цукру.
Тепер внесіть до маси варення, соду і сметану. Перемішайте.
Додайте борошно і замішати тісто без грудочок.
Форму змастіть маслом і влийте в неї тісто. Випікайте корж протягом години.
Зробіть прошарок. Змішайте 200 г сметани з половиною склянки цукру і збийте до повного розчинення останнього.
Остиглий корж розрізати вздовж і змастіть прошарком.
Тепер зваріть глазур. Какао змішайте з двома столовими ложками цукру і молоком. Підігрійте суміш до загустіння протягом 10 хвилин. Потім додайте олію і добре перемішайте.
З'єднайте два коржі і залийте торт глазур'ю. Подавайте його після повного охолодження.