Торт «чорний маклер»
(покроковий рецепт з фото)
У скарбничку з простими і дивно смачними варіантами домашньої випічки хочу запропонувати вам додати торт "чорний маклер" . Смачний корж і ніжний сметанний крем - це точно варто спробувати!
Випічка з варенням може бути не тільки простий, але і по-справжньому святковою. Цей тортик найкраще тому підтвердження. Для основи ви можете вибрати абсолютно будь-яке варення, яке є під рукою. Крім того, можна експериментувати з кремом. У сметану при бажанні можна додати згущене молоко.
- Варення - 1 Склянка
- Сода - 1 Ст. Ложка
- Кефір - 1 Склянка
- Яйце - 2 штуки
- Вершкове масло - 100 грам
- Крем - 150 грам
- Цукор - 100 грам
- Ванільний цукор - 1 Чайна ложка
- Борошно - 2 склянки (приблизно)
- Шоколад - За смаком (для прикраси)
- Горіхи - За смаком (для прикраси)
Підготуйте необхідні інгредієнти.
У глибоку миску надішліть варення і додайте соду. Перемішайте і залиште на 40-60 хвилин.
Кефір з'єднайте з яйцями. Якщо варення не дуже солодке, додайте 50 грам цукру.
Збийте до однорідності і додайте склянку борошна. Перемішайте.
Додайте варення.
Потроху всипати борошно, щоб довести тісто до консистенції густої сметани.
Форму змастіть маслом, присипте борошном і вилийте тісто. Випікайте корж в духовці при температурі 180 градусів близько 45 хвилин. Готовність коржа перевіряйте сухий шпажкою.
Корж остудіть і розріжте на 2-3 шару.
Для приготування крему збийте сметану з цукром і вершковим маслом.
Просочіть коржі кремом.
Зберіть тортик.
Прикрасьте торт розтопленим або подрібненим шоколадом і горішками. Залиште просочуватися мінімум на пару годин.
Приємного чаювання!