Рецепт Чорний бургер фото

Чорний бургер
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Борошно , Пшеничне борошно , Дріжджі
Вегетаріанське харчування
На обід , На вечерю
Бургери
Кількість порцій: 4
Час приготування: 2 г. 0 хв.

Чорний бургер - ефектне, оригінальне блюдо. І хоча, смак булочок чорного кольору нічим не відрізняється від звичайних, такий бургер виглядає набагато цікавіше! Ділюся своїм способом приготування.

Опис приготування:

Докладніше, як приготувати чорний бургер, я розповім нижче. Харчовий барвник можна замінити на 1 упаковку активованого вугілля. Його необхідно подрібнити в порошок і додати на етапі сухих інгредієнтів. Бургер виходить ситним, соковитим, а головне, дуже смачним!

  • Борошно - 400 грам(360 грам - для булочок, 40 грам - в фарш)
  • Вода - 125 грам (тепла)
  • Молоко - 125 грам
  • Сіль - 10-15 грам(5 грам - в тісто, 5-10 грам - в фарш)
  • Дріжджі - 1 Чайна ложка
  • Вершкове масло - 40 грам (або маргарину)
  • Лук червоний - 1-2 штук
  • Часник - 2-4 зубчиків
  • Копчена паприка - За смаком
  • Зіра - За смаком
  • Чорний перець - 1/2 чайних ложки
  • Соєвий тектурат - 120 грам
  • Солоний огірок - 1-2 штук
  • Помідори - 1-2 штук
  • Салат листовий - За смаком
  • Кетчуп - За смаком
  • Майонез - За смаком
  • Чорний барвник харчовий - 10 капель
  • Кунжут - За смаком
чорний бургер - фото крок 1
Підготуйте всі інгредієнти.
чорний бургер - фото крок 2
Теплу воду змішайте з дріжджами і половиною цукру. Залиште на 10 хвилин, щоб дріжджі активувалися.
чорний бургер - фото крок 3
Потім змішайте опару з молоком і цукром, що залишився. Додайте чорний барвник.
чорний бургер - фото крок 4
Борошно змішайте з сіллю, влийте рідину в центр. Замісити тісто. Залиште його на 10 хвилин.
чорний бургер - фото крок 5
Після цього добре вимісити тісто. Поступово замішуйте туди масло. Приблизно на це має піти 10 хвилин. Потім накрийте тісто плівкою і залиште підніматися на 1 час.
чорний бургер - фото крок 6
Розділити тісто 4 частини, сформуйте булочки. Змастіть їх водою і посипте кунжутом. Накрийте булочки і залиште на 15-20 хвилин. Випікайте булочки 15-20 хвилин в заздалегідь розігрітій до 180 градусів духовці.
чорний бургер - фото крок 7
Соєве м'ясо замочіть в гарячій воді на 20-30 хвилин. Потім промийте в холодній воді і ретельно відіжміть.
чорний бургер - фото крок 8
Обсмажте нарізану кубиками червоний лук.
чорний бургер - фото крок 9
Подрібніть смажену цибулю, часник і соєве м'ясо в м'ясорубці. Додайте сіль, перець, борошно і спеції.
чорний бургер - фото крок 10
Сформуйте котлети. Обсмажте їх на середньому вогні по 2-4 хвилини з кожного боку.
чорний бургер - фото крок 11
Зберіть бургер. Нижню частину булочки змастіть майонезом, потім покладіть солоний огірочок і котлету.
чорний бургер - фото крок 12
Зверху покладіть кружечок помідора і салатний лист. Змастіть другу частину булочки кетчупом і накрийте бургер.
чорний бургер - фото крок 13
Чорний бургер готовий, смачного!

Схожі рецепти