Чорний бургер
(покроковий рецепт з фото)
Чорний бургер - ефектне, оригінальне блюдо. І хоча, смак булочок чорного кольору нічим не відрізняється від звичайних, такий бургер виглядає набагато цікавіше! Ділюся своїм способом приготування.
Докладніше, як приготувати чорний бургер, я розповім нижче. Харчовий барвник можна замінити на 1 упаковку активованого вугілля. Його необхідно подрібнити в порошок і додати на етапі сухих інгредієнтів. Бургер виходить ситним, соковитим, а головне, дуже смачним!
- Борошно - 400 грам(360 грам - для булочок, 40 грам - в фарш)
- Вода - 125 грам (тепла)
- Молоко - 125 грам
- Сіль - 10-15 грам(5 грам - в тісто, 5-10 грам - в фарш)
- Дріжджі - 1 Чайна ложка
- Вершкове масло - 40 грам (або маргарину)
- Лук червоний - 1-2 штук
- Часник - 2-4 зубчиків
- Копчена паприка - За смаком
- Зіра - За смаком
- Чорний перець - 1/2 чайних ложки
- Соєвий тектурат - 120 грам
- Солоний огірок - 1-2 штук
- Помідори - 1-2 штук
- Салат листовий - За смаком
- Кетчуп - За смаком
- Майонез - За смаком
- Чорний барвник харчовий - 10 капель
- Кунжут - За смаком
Підготуйте всі інгредієнти.
Теплу воду змішайте з дріжджами і половиною цукру. Залиште на 10 хвилин, щоб дріжджі активувалися.
Потім змішайте опару з молоком і цукром, що залишився. Додайте чорний барвник.
Борошно змішайте з сіллю, влийте рідину в центр. Замісити тісто. Залиште його на 10 хвилин.
Після цього добре вимісити тісто. Поступово замішуйте туди масло. Приблизно на це має піти 10 хвилин. Потім накрийте тісто плівкою і залиште підніматися на 1 час.
Розділити тісто 4 частини, сформуйте булочки. Змастіть їх водою і посипте кунжутом. Накрийте булочки і залиште на 15-20 хвилин. Випікайте булочки 15-20 хвилин в заздалегідь розігрітій до 180 градусів духовці.
Соєве м'ясо замочіть в гарячій воді на 20-30 хвилин. Потім промийте в холодній воді і ретельно відіжміть.
Обсмажте нарізану кубиками червоний лук.
Подрібніть смажену цибулю, часник і соєве м'ясо в м'ясорубці. Додайте сіль, перець, борошно і спеції.
Сформуйте котлети. Обсмажте їх на середньому вогні по 2-4 хвилини з кожного боку.
Зберіть бургер. Нижню частину булочки змастіть майонезом, потім покладіть солоний огірочок і котлету.
Зверху покладіть кружечок помідора і салатний лист. Змастіть другу частину булочки кетчупом і накрийте бургер.
Чорний бургер готовий, смачного!