Чорничний джем
(покроковий рецепт з фото)
Чорничний джем - прекрасна прикраса солодкого столу. На відміну від покупного, домашній чорничний джем не зіпсовані жодними консервантами і тому дуже корисний. Рецепт чорничного джему дуже простий.
Дуже простий і швидкий рецепт приготування чорничного джему, що складається з трьох кроків. По перше, за допомогою блендера потрібно зробити чорничне пюре. По-друге, в каструльці з води і цукру потрібно приготувати сироп. По-третє, потрібно залити чорничне пюре в сироп, закип'ятити і розлити по банках. Просто, швидко, але як смачно!
- Чорниця - 1, 7 кілограма
- Цукор - 2 кілограма
- Вода - 2 склянки
Промиваємо нашу чорницю і чекаємо, поки ягоди обсохнуть. Потім в якийсь великий посудині розминаємо чорницю спеціальним пристосуванням для пюре (можна і вручну ступкою), а потім доводимо до рідкого стану за допомогою блендера. Можна і відразу розминати чорницю блендером, але бризки летітимуть по всій кухні
Одночасно при цьому в каструльці робимо сироп з води з цукром. Коли цукор повністю розчиниться в киплячій воді, в цей сироп опускаємо отримане нами чорничне пюре. Доводимо до кипіння і кип'ятимо на середньому вогні ще 10-15 хвилин. Не даючи джему охолонути, тобто гарячим, розливаємо по банках. Банки залишаємо на добу загорнутими в яке-небудь ковдру і перевернутими.
Вже через добу джем можна відкривати і дегустувати. За цим рецептом він виходить трохи рідким і кисленьким, адже чорниця - ягода не сама солодка. Якщо любите солодше - додавайте в сироп більше цукру. Джем виходить просто чудовий.