Червоний глінтвейн
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 2-3
Час приготування: 25 хв.
Неймовірно ароматний і пряний червоний глінтвейн допоможе зігрітися в прохолодні осінні або студені зимові дні, розжене кров по венах і подарує заряд бадьорості на весь вечір, радуючи своїм смаком!
Опис приготування:
Вибирайте для приготування напою якісне вино, щоб воно не зіпсувало його смак. Замість апельсина допустимо використовувати мандарини, які обов'язково будуть практично на кожному столі в зиязикай час. Додавайте або зменшуйте спеції за смаком - фантазуйте і готуйте із задоволенням!
- Вино червоне - 250 мілілітрів (кріплене)
- Яблучний сік - 200 мілілітрів
- Цукор - 2 Ст. Ложки
- Обкладинка - 3 штуки (паличок)
- Бадьян - 3 штуки (зірочок)
- Гвоздика - 3 штуки (сушена)
- Яблуко - 1 штука (будь-якого сорту)
- Апельсин - 1 штука
Підготуйте зазначені інгредієнти.
Очистіть апельсин від шкірки, розділіть на дольки. Кожну часточку очистіть від плівки і наріжте на частини, викладіть в каструлю або казан, ківш. Промийте яблуко в воді, розріжте його на чотири частини і видаліть насіннєві блоки. Наріжте часточками і висипте нарізку в каструлю.
Викладіть палички кориці і зірочки бадьяна, всипте цукровий пісок. Палички кориці за бажанням можна замінити меленою корицею, а цукор - медом, але тоді підсолоджувач потрібно буде додавати в остиглий до 35 градусів глінтвейн, щоб мед не втратив свої корисні властивості.
Влийте яблучний сік і червоне вино. Якщо ви вирішили додати Кагор, то цукор виключіть зі списку інгредієнтів. Помістіть каструлю на плиту і включіть середній нагрів.
Доведіть до кипіння, але не кип'ятіть, а вимкніть нагрів і накрийте каструлю кришкою, щоб напій пропарився протягом 10 хвилин. За цей час фруктові нарізки і спеції віддадуть рідини свій смак і аромат.
Розлийте червоний глінтвейн в чашки, склянки, бляшані кухлі і подайте в руки своїм рідним теплим, практично гарячим, щоб напій зігрів їх. Пам'ятайте, що в глінтвейні міститься алкоголь, тому дітям його краще не пропонувати!