Червоний борщ з буряком
(покроковий рецепт з фото)
В Україні найпопулярнішу страву - борщ. Його вміє готувати кожна господиня і у кожної свій особливий рецепт, який передається у спадок. Розповім вам про те, як приготувати червоний борщ з буряком.
Борщ готують на основі м'ясного бульйону, овочевого або на воді. Для нього підійде будь-яке м'ясо: яловичина, свинина, курка. Краще вибирати м'ясо пожирніше, щоб вийшов гарний навар. Навіть якщо ви зробите вегетаріанський борщ, блюдо вийде дуже смачним. Подавайте борщ гарячим зі сметаною, зеленню, часником, салом і хлібом.
- Вода (бульйон) - 2, 8 L
- Капуста - 1 кілограм
- Лавровий лист - 3 штуки
- Цибуля - 1 штука
- Морква - 2 штуки
- Рослинна олія - За смаком
- Буряк - 3 штуки
- Томатна паста - 170 грам
- Томатний соус - 400 мілілітрів
- Картопля - 4 штуки
- Консервована біла квасоля - 400 грам
- Сіль - За смаком
- Часник - 4 зубчики
- Зелень - За смаком
- Крем - За смаком
1. У каструлю наберіть воду (бульйон) і відправте на вогонь, доведіть до кипіння. Тим часом вимийте і наріжте капусту. Додайте її після закипання, а також лавровий лист і готуйте 20 хвилин.
2. Очистіть цибулю і моркву, нарубати лук кубиками, а морква наріжте тонкими кільцями. Розігрійте сковороду з рослинним маслом і викладіть овочі, обсмажуйте їх 5-7 хвилин.
3. Очистіть буряк і вимийте, потім наріжте скибочками.
4. Викладіть буряк в сковороду до цибулі і моркви, додайте томатну пасту і томатний соус, посоліть за смаком і влийте 1-2 склянки води з каструлі з капустою, Тушіте 10-15 хвилин.
5. Очистіть картопля і наріжте його невеликими шматочками, злийте воду з консервованої квасолі.
6. Додайте в каструлю вміст сковороди, картопля і квасоля, варіть після закипання під закритою кришкою близько півгодини. За смаком додайте сіль, подрібнені через прес зубчики часнику.
7. Подавайте борщ відразу після приготування зі сметаною і свіжою рубаною зеленню. Смачного!