Рецепт Чельпек фото

Чельпек
(покроковий рецепт з фото)

Східна кухня
Тісто
Вегетаріанське харчування
На полуденок , На сніданок
Випічка , Коржі
Кількість порцій: 7
Час приготування: 45 хв.

Чельпек - дуже популярна страва в татарської кухні. Повітряні коржі в формі сонця обсмажуються в киплячому маслі, потім складаються один на одного і в такому вигляді подаються до столу. Спробуйте!

Опис приготування:

Є кілька варіантів приготування цієї страви. Тісто може бути як здобним, так і прісним. Я пропоную приготувати чельпек з прісного молочного тесту з додаванням вершкового масла. Можете спробувати зробити коржі підсолодженими. Впевнена, що в будь-якому варіанті вони неодмінно припадуть вам до смаку. Готуються вони досить швидко і можна їх подати як до ранкового чаю, так і як доповнення до основних страв протягом дня.

  • Молоко - 1 Склянка
  • Вершкове масло - 30 грам
  • Сіль - 1/3 чайних ложки
  • Сода - 1/3 чайних ложки
  • Борошно - 3, 5 склянки
  • Рослинна олія - За смаком (для смаження)
чельпек - фото крок 1
Підготуйте всі інгредієнти.
чельпек - фото крок 2
У глибокій мисці з'єднайте борошно, сіль і соду.
чельпек - фото крок 3
Додайте розтоплене вершкове масло і молоко.
чельпек - фото крок 4
Замісити еластичне тісто. Зберіть його в кулю, накрийте і залиште на 20 хвилин.
чельпек - фото крок 5
Потім тісто розділити на 7 частин. Кожну частину розкачати у формі кола.
чельпек - фото крок 6
Чельпек смажиться в розпеченому фритюрі дуже швидко, тому тісто бажано розкачати все відразу. Розкатані коржі прокладете паперовими серветками, щоб запобігти завітрювання і склеювання.
чельпек - фото крок 7
У казані або в будь-якому посуді з товстим дном розігрійте масло. Готовність масла можна перевірити маленькою кулькою тіста. Якщо кулька спливе і почне характерно"шипіти" - масло готове і можна приступати до смаження. Чельпек акуратно викладайте на поверхню розпеченого масла. За допомогою вилки перейдіть корж за годинниковою стрілкою буквально кілька секунд.
чельпек - фото крок 8
Потім переверніть і продовжите смаження. Готовий чельпек повинен мати повітряну структуру і золотистий колір.
чельпек - фото крок 9
Для видалення надлишків масла прокладете коржі паперовими серветками.
чельпек - фото крок 10
Є варіант, коли такі коржі посипають цукровою пудрою і подають підсолодженими до чаю, при цій подачі вони дуже нагадують за смаком хмиз. Я подавала не солодкі коржики до гарячих страв, в якості альтернативи хліба. Повітряні, хрусткі і дуже смачні коржики гарні в будь-якому вигляді. Смачного!

Схожі рецепти