Чебуреки з листкового тіста
(покроковий рецепт з фото)
Захотілося чебуреків, а в будинку немає борошна, але є листкове тісто в морозилці? Значить у вас будуть смачні чебуреки з листкового тіста. Тільки їсти їх треба відразу після приготування, поки вони хрусткі.
Чебуреки з листкового тіста виходять смачними, повітряними і хрусткими, але дуже багато жиру вбирають при смаженні. І ще одне: насолоджуватися такими чебуреками треба практично відразу після смаження, інакше вони швидко розмокають і тісто вже не буде таким хрустким. Отже, розповідаю, як приготувати чебуреки з листкового тіста.
- Тісто листкове - 500 грам (бездрожжевое)
- Фарш м'ясний - 300-400 грам
- Цибуля ріпчаста - 1 штука (велика)
- Сіль - 2 щіпки
- Перець чорний мелений - 1 щіпка
- Приправа для м'яса - 0, 5 чайних ложки (без солі)
- Рослинна олія - 100-150 мілілітрів
В першу чергу розморозимо листкове тісто.
Очистимо і дрібно нарізаємо цибулю.
Я відразу додаю всі спеції і сіль до цибулі, перемішую його зі спеціями.
Додамо до цибулі фарш.
І ретельно перемішати. До цього фаршу я воду не додаю, інакше чебуреки будуть дуже мокрими.
Тісто розморозити, викладаємо три пластинки одна на іншу і звертаємо їх.
Ось такий рулончик тесту у нас вийде.
Нарізаємо рулончик на 6-7 шайбочек. Такі ж маніпуляції проводимо і з рештою тестом.
Розкачуємо шматочок тесту в корж товщиною приблизно 2-3 мм. Викладаємо на одну половину коржі фарш, розподіляємо його рівним шаром.
Накриваємо другою половиною коржа, защипуємо краю і для надійності пройдемося по краю виделкою. До того ж, так буде гарніше.
На середньому вогні нагріваємо сковороду з невеликою кількістю масла, викладаємо чебуреки.
Обсмажуємо з двох сторін до красивого рум'яного кольору.
І насолоджуємося