Рецепт Campa фото

Campa
(покроковий рецепт з фото)

Східна кухня
Борошно, Молочні продукти, Молоко
Вегетаріанське харчування
На обід, На вечерю, На полуденок, На швидку руку, На сніданок

Розповім вам сьогодні, як приготувати Цампа. Це традиційне і, напевно, найпопулярніша страва тибетців. Складається блюдо з ячмінного борошна і молока або молочного чаю. Дуже приємний смак, спробуйте!

Ячмінна мука багата різними вітамінами і білком, а молоко і топлене масло примножують ці якості і роблять блюдо ситним. У Тибеті миряни і буддистські ченці в монастирях харчуються Цампа практично щодня. Їдять страву зазвичай руками, відриваючи маленькі шматочки.

Якщо будете готувати за оригінальним рецептом, то вам знадобиться пуер і масло ДХІ.

  • Ячмінна мука - 5 Ст. Ложок (з обсмаженого ячменю)
  • Молоко - 240 мілілітрів
  • Банан - 1-2 штук
  • Мед - 1 Ст. Ложка
  • Горіхи і сухофрукти - За смаком
  • Обкладинка - 1 щіпка
  • Кардамон мелений - 1 щіпка
Campa - фото крок 1
Я беру покупну ячмінну муку. Але в ідеалі приготуйте її самі. Ячмінь обсмажте на сухій сковороді, поки не піде горіховий аромат. Потім перетворіть зерна в борошно в кавомолці.
Campa - фото крок 2
У тарілці перетріть в пюре банан, викладіть туди борошно і залийте все злегка підігрітим молоком. За смаком додайте горіхи, мідь, сухофрукти. Перед їжею все гарненько перемішайте. Це європеїзований варіант Цампа.
Campa - фото крок 3
У класичному рецепті потрібно 2 ст. Ложки чаю пуер заварити половиною літра окропу, додати склянку гарячого молока і ложку топленого масла (топлене масло). А потім в рідину додається 50 г. Ячмінного борошна, все ретельно перемішується. Подати Цампа можна ось такими грудочками.

Схожі рецепти