Campa
(покроковий рецепт з фото)
Розповім вам сьогодні, як приготувати Цампа. Це традиційне і, напевно, найпопулярніша страва тибетців. Складається блюдо з ячмінного борошна і молока або молочного чаю. Дуже приємний смак, спробуйте!
Ячмінна мука багата різними вітамінами і білком, а молоко і топлене масло примножують ці якості і роблять блюдо ситним. У Тибеті миряни і буддистські ченці в монастирях харчуються Цампа практично щодня. Їдять страву зазвичай руками, відриваючи маленькі шматочки.
Якщо будете готувати за оригінальним рецептом, то вам знадобиться пуер і масло ДХІ.
- Ячмінна мука - 5 Ст. Ложок (з обсмаженого ячменю)
- Молоко - 240 мілілітрів
- Банан - 1-2 штук
- Мед - 1 Ст. Ложка
- Горіхи і сухофрукти - За смаком
- Обкладинка - 1 щіпка
- Кардамон мелений - 1 щіпка
Я беру покупну ячмінну муку. Але в ідеалі приготуйте її самі. Ячмінь обсмажте на сухій сковороді, поки не піде горіховий аромат. Потім перетворіть зерна в борошно в кавомолці.
У тарілці перетріть в пюре банан, викладіть туди борошно і залийте все злегка підігрітим молоком. За смаком додайте горіхи, мідь, сухофрукти. Перед їжею все гарненько перемішайте. Це європеїзований варіант Цампа.
У класичному рецепті потрібно 2 ст. Ложки чаю пуер заварити половиною літра окропу, додати склянку гарячого молока і ложку топленого масла (топлене масло). А потім в рідину додається 50 г. Ячмінного борошна, все ретельно перемішується. Подати Цампа можна ось такими грудочками.