Рецепт Буряк з хріном і часником фото

Буряк з хріном і часником
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Буряк , Овочі , Хрін
Пісні страви , Рецепти для схуднення
На обід , На вечерю
Заготовки , Консервація
Кількість порцій: 2
Час приготування: 2 г. 0 хв.

Буряк якось невиправдано не входить в топовий список овочів для заготовок на зиму і абсолютно марно, тому що з буряка виходять чудові закуски. Наприклад, з хроном і часником.

Опис приготування:

Якщо в ваших"засіках" домашніх заготовок на зиму до сих пір немає заготовок з буряком, дуже рекомендую приготувати закуску з буряка з хріном і часником, тому що це дуже смачна закуска. Готується просто, в покроковому рецепті розповім як.

  • Буряк - 2 штуки
  • Хрін - 150 грам (коріння)
  • Часник - 6-8 зубчиків
  • Цукровий пісок - 1 Ст. Ложка
  • Сіль - 15 грам
  • Яблучний оцет - 50 мілілітрів
  • Масло рослинне - 60 мілілітрів
  • Перець чорний мелений - 1 щіпка
буряк з хріном і часником - фото крок 1
Підготуйте інгредієнти, буряк краще відварити заздалегідь.
буряк з хріном і часником - фото крок 2
Натріть буряк на крупній тертці, покладіть в сотейник.
буряк з хріном і часником - фото крок 3
Натріть на тертці корінь хрону або перейдіть через м'ясорубку.
буряк з хріном і часником - фото крок 4
Пропустіть через прес часник.
буряк з хріном і часником - фото крок 5
Додайте часник до буряка і хріну, добре перемішайте, прогрійте до температури 60-70 градусів.
буряк з хріном і часником - фото крок 6
Додайте сіль, цукор, яблучний оцет, рослинна олія, чорний мелений перець і ще проваріть хвилин 5-7. Підготуйте простерилізовані банки.
буряк з хріном і часником - фото крок 7
Розкладіть буряк в банки, але кришки не закручуйте. У каструлю покладіть серветку, поставте банки, налийте теплу воду на 2/3 висоти банок, стерилізують 15 хвилин з моменту закипання, після чого закрутіть кришки, переверніть догори дном, прохолодний.
буряк з хріном і часником - фото крок 8
Закуска з буряка з хріном і часником вийшла дуже смачна, в міру гостра, збалансована за смаком. Від душі рекомендую приготувати. З такої кількості продуктів виходить приблизно 600-650 грам закуски.

Схожі рецепти