Булочки з вершками
(покроковий рецепт з фото)
Ніжні, невагомі, ароматні булочки, які запікаються в вершках, неодмінно стануть фаворитами на вашому столі. Ділюся рецептом!
У процесі приготування важливо витримати час бродіння тесту. Час випічки корегуйте по своїй духовці, можливо буде потрібно трохи більше.
- Молоко - 125 мілілітрів (тепле)
- Цукор - 100 грам(50 грам - в тісто, 50 грам - в заливку)
- Дріжджі - 20 грам (свіжі)
- Яєчні жовтки - 2 штуки
- Яйце - 1 штука
- Вершкове масло - 50 грам
- Сіль - 1 щіпка
- Ванілін - За смаком
- Вершки 20% - 200 мілілітрів (для заливки)
- Борошно пшеничне - 340-360 грам
Підготуйте необхідні інгредієнти. Підігрійте молоко.
Зробіть опару: в теплому молоці розчиніть дріжджі, 1 ст.Л. Муки і 1 ç.l. Цукру. Залиште на час, як підніметься "шапочка", опара готова.
Виберіть спосіб замісу. Я скористалася хлебопечкой. Вилийте опару і додайте інші продукти для тіста. Поставте функцію "тісто", по часу 1 час 04 хв. По завершенні процесу, залиште в відерці ще на 30 хвилин. Якщо ви замішує вручну, то до опари додайте інші продукти для тіста, крім масла. Масло додайте в кінці замісу. Перекладіть в миску і затягніть харчовою плівкою. Залиште на 1 час 20 хвилин.
Виберіть спосіб замісу. Я скористалася хлебопечкой. Вилийте опару і додайте інші продукти для тіста. Поставте функцію "тісто", по часу 1 час 04 хв. По завершенні процесу, залиште в відерці ще на 30 хвилин. Якщо ви замішує вручну, то до опари додайте інші продукти для тіста, крім масла. Масло додайте в кінці замісу. Перекладіть в миску і затягніть харчовою плівкою. Залиште на 1 час 20 хвилин.
Готове тісто перекладіть на робочу поверхню.
Розділи 8 шматочків. Надайте округлу форму.
Візьміть глибоку, широку форму і змастіть маслом. Викладіть тісто.
Залиште на 30 хвилин для вистоювання.
Залиште на 30 хвилин для вистоювання.
Поки розстоюються булочки зробіть заливку: змішайте вершки, 50 грам цукру і ванілін.
Через 30 хвилин залийте булочки заливкою, але не всієї, а трохи більше половини. Поливайте зверху на кожну булочку. Залиште ще на 30 хвилин.
Увімкніть духовку на 180 градусів.
Через 30 хвилин залийте булочки заливкою, але не всієї, а трохи більше половини. Поливайте зверху на кожну булочку. Залиште ще на 30 хвилин.
Увімкніть духовку на 180 градусів.
Через 30 хвилин повторіть заливку вершків на булочки і поставте випікатися на 20-25 хвилин.
Якщо верх сильно зарум'яниться, а часом не минув, прикрийте фольгою і допечіть.
Готові булочки дістаньте з духовки. Злегка охолодити.
На дні форми буде трохи густого соусу, він дуже смачний. У нього можна вмочати булочки.
Готові булочки посипте цукровою пудрою і подавайте до столу. Смачного!