Булочки з рисом
(покроковий рецепт з фото)
Ці булочки з рисом готуються на основі японських булочок "хоккайдо" . Начинка з рису з корицею і тісто для булочок "хоккайдо" відмінно доповнюють один одного. Спробуйте!
Приготувати такі булочки не складає ніякої складності, перелік продуктів дуже простий і знайдеться в кожному будинку, а результат точно здивує і порадує.
- Молоко - 130 мілілітрів(80 г - в тісто, 50 г - для приготування "танджонг" )
- Цукровий пісок - 4 Ст. Ложки(3 ст. L. - в тісто, 1 ст. L. - в начинку)
- Вершкове масло - 50 грам(40 г - в тісто, 10 г - в начинку)
- Дріжджі свіжі пресовані - 5 грам
- Яйця курячі - 2 штуки(1 шт. - в тісто, 1 жовток - для змазування булочок)
- Сіль - 2 щіпки
- Борошно пшеничне - 200 грам
- Обкладинка - 2 грами
- Мал - 50 грам
Підготуйте всі необхідні продукти.
У миску налийте 50 г молока, додайте 10 г борошна від загальної кількості.
Змішайте до однорідного стану.
Щоб приготувати "танджонг" - заварний частина тесту, поставте суміш молока і борошна на вогонь, варіть приблизно 3 хвилини, постійно помішуючи.
В іншій частині молока (80 г) розпустіть дріжджі, покладіть цукровий пісок і дайте опарі постояти приблизно 15 хвилин. Молоко при цьому має бути теплим.
Потім просійте в опару борошно і сіль.
Вбийте одне яйце.
Додайте "танджонг" і замісіть тісто, можна це робити міксером.
Додайте в тісто розм'якшене вершкове масло і ще раз вимісити тісто.
Тісто має бути гладким.
Накрийте плівкою і дайте расстояться в теплому місці протягом 1, 5-2 годин.
Поки тісто знаходиться на расстойке, зваріть рис для начинки, покладіть в нього невеликий шматочок масла.
Всипте в рис корицю, змішану з цукровим піском.
Перемішайте начинку до однорідності.
Для роботи з тестом пріпиліте робочу поверхню столу борошном, викладіть тісто, розділіть його на шматочки, з яких скачайте колобки.
Кожен шматочок тіста розгортайте в овал, викладіть начинку, розподіляючи її по всій довжині.
Підверніть всередину краї тіста.
Скачайте тісто в невеликій рулет.
Викладайте сфорязикні булочки на деко, застелений папером для випічки, на відстані, так як при випічці булочки будуть збільшуватися в розмірах.
Булочки повинні расстояться протягом 40 хвилин, в кінці вистоювання візьміть жовток одного яйця і столову ложку молока.
Перемішайте жовток з молоком.
Змастіть булочки жовтком і випікайте в попередньо розігрітій до 190 градусів духовці протягом 20 хвилин.
Дістаємо з духовки готові булочки.
І кличемо домашніх пити каву або чай з ніжними ароматними булочками.