Булочки «Гужеро»
(покроковий рецепт з фото)
Булочки "гужеро" - це смачні французькі булочки з заварного тіста з сиром. Легкі, повітряні всередині, можуть стати основою для різних закусок, якщо їх начинити вершковим сиром і скибочкою лосося.
Приготувати смачні булочки "гужеро" дуже легко. Дивіться рецепт і готуйте із задоволенням! Результат вас точно не розчарує!
- Борошно - 140 грам
- Сир - 100 грам
- Яйця - 3-4 штук(3 великих або 4 дрібних)
- Вершкове масло - 100 грам
- Молоко - 125 грам
- Вода - 125 грам
- Сіль - 1 щіпка
Підготуйте інгредієнти.
У невеликій сотейник влийте молоко, воду, покладіть сіль і вершкове масло, нагрійте до кипіння.
Всипте всю муку і інтенсивно заважайте до утворення гладкого тіста, яке повинно зібратися в грудку. Потримайте тісто ще трохи на вогні, щоб воно добре заварилося, не забуваючи заважати.
Приготуйте яйця, якщо вони великі, то досить трьох, якщо дрібні, то візьміть 4 яйця.
Коли тісто вже трохи охолоне, по одному ведіть яйця. Інтенсивно умішайте яйця в тісто.
Таким чином введіть всі яйця. Тісто не повинно бути занадто крутим, але і не дуже рідким, важливо відчути цю консистенцію.
Натріть сир на дрібній тертці.
Всипте сир в тісто і добре розмішайте.
Викладати тісто на лист для випічки можна з кондитерського мішка, а можна ложкою, я використовувала для цього ложку для морозива.
Викладайте булочки на відстані один від одного. Випікайте при температурі 190 градусів 30-40 хвилин.
Не поспішайте виймати готові булочки з духовки. Після того, як вимкніть духовку, нехай вони постоять ще 10 хвилин.
Булочки "гужеро" гарні самі по собі, а можна подати їх з закусками або начинити вершковим сиром із зеленню і скибочкою лосося. Вони прикрасять будь-який стіл, в тому числі і святковий.