Борщ в горщику
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 4
Час приготування: 2 г. 0 хв.
Борщ - справжнє російське блюдо. Приготований в горщику, такий борщ не просто вариться, а нудиться в духовці, як ніби в російській печі. Крім того, суп виходить пісний, т.К. Готується і сушених грибів і овочів. Дуже просто, швидко, а виходить дуже смачно.
Опис приготування:
Обов'язково приготуйте такий борщ, - результат Вас обов'язково порадує. Просто приготувати, - впорається навіть починаюча господиня, а суп виходить дуже густий, наваристий і ароматний.
- Картопля - 2 штуки
- Буряк - 1 штука
- Морква - 1 штука
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Консервована квасоля (банку) - 0, 5 штуки
- Квашена капуста - 150 грам
- Капуста білокачанна - 100 грам
- Корінь селери - 80 грам
- Гриби сушені - 30 грам
- Часник - 2 зубчики
- Олія соняшникова - 2 Ст. Ложки
- Томатна паста - 1 Ст. Ложка
- Лист лавровий - 2 штуки
- Сіль - За смаком
- Перець - За смаком
1. Моркву наріжте соломкою, цибуля і часник кубиками.
2. Буряк почистіть і наріжте соломкою.
3. Сушені гриби помийте і залийте гарячою водою.
4. Обсмажте буряк з додаванням олії і викладіть в горщик.
5. Цибуля. Часник і морква обсмажте з маслом і викладіть на буряк в горщик.
6. Викладіть порізаний кубиками картоплю і нарізану соломкою селеру.
7. Викладіть квасолю і обидва види капусти. Додати сіль, поперчіть, додайте лавровий лист.
8. Гриби відіжміть, при необхідності наріжте і теж покладіть в горщик.
9. Рідина, в якій були гриби, змішайте з томатною пастою до однорідного стану.
10. Вилийте отриману рідину в горщик. Долийте до верху води.
11. Накрийте борщ в горщиках кришками і відправляйте в духовку, нагріту до температури 180 градусів. Томіть борщ протягом півтори години, після чого відразу ж подавайте до столу.
12. Смачного!