Рецепт Борщ класичний з яловичиною фото

Борщ класичний з яловичиною
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Українська кухня
Буряк, М'ясо, Овочі, Картопля, Яловичина, Помідор
Вегетаріанське харчування
На обід
Борщ, Супи

Рецепти приготування справжнього борщу передаються у спадок, адже є безліч варіантів його приготування. Розповім один з таких, як приготувати борщ класичний з яловичиною.

Борщ можна приготувати зі свининою, яловичиною, з куркою або зовсім без м'яса, тут кожен вибирає відповідний рецепт для себе. Страву можна приготувати заздалегідь і відправити в холодильник, від цього він стане тільки смачніше. Борщ подають обов'язково гарячим, зі сметаною або майонезом, с пампушками, з хлібом або грінками, з часником або зеленню.

  • Яловичина - 1 кілограм (скелет)
  • Вода - 3-4 літрів
  • Буряк - 2 штуки
  • Морквина - 1 штука
  • Рослинна олія - 2 Ст. Ложки
  • Помідор - 1 штука
  • Картопля - 5 штук
  • Сіль, перець - За смаком
  • Томатна паста - 2 Ст. Ложки
  • Капуста - 1/2 штуки
  • Цибуля - 1 штука
  • Лавровий лист - 2 штуки
  • Сушена зелень - 1 Ст. Ложка
1
Яловичину вимийте і помістіть в каструлю, влийте воду і відправте на вогонь, зніміть піну і зменшіть вогонь до мінімуму, щоб маса не вирувала, готуйте на слабкому вогні близько двох годин.
2
Дістаньте яловичину з каструлі і наріжте її невеликими шматочками, додайте шматочки м'яса в каструлю і готуйте далі.
3
Буряк з морквою очистіть і натріть на крупній тертці, цибулю наріжте кубиками. Помідори помийте і наріжте кубиками невеликого розміру.
4
Розігрійте сковороду з рослинним маслом і викладіть буряк, цибуля, морква і помідори, влийте 2 столові ложки бульйону, додайте томатну пасту і перемішайте, тушкуйте на слабкому вогні 20 хвилин.
5
Перекладіть вміст сковороди в каструлю і доведіть до кипіння. Вимийте і наріжте капусту, додайте її в борщ.
6
Очистіть і вимийте картоплю, наріжте її невеликими шматочками і додайте в каструлю, сіль і poperčite, додайте лавровий лист, сушену зелень і варіть 10-15 хвилин.
7
Зніміть каструлю з вогню і накрийте кришкою, наполягайте блюдо 20-40 хвилин, а потім подавайте до столу зі сметаною і свіжою зеленню.

Схожі рецепти