Рецепт Борщ класичний домашній фото

Борщ класичний домашній
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Українська кухня
М'ясо , Овочі
Вегетаріанське харчування
На обід
Борщ , Супи
Кількість порцій: 5
Час приготування: 3 г. 0 хв.

Сьогодні я розповім вам, як приготувати борщ класичний домашній. У приготуванні борщу немає нічого складного, виходить він дуже густим і шалено ароматним. Ви можете додати спеції за смаком.

Опис приготування:

Це рецепт приготування класичного домашнього борщу. Виходить блюдо дуже ароматним завдяки раніше обсмаженою і пасерованою овочам, а також спецій. У приготуванні немає нічого складного, а продукти доступні всім. Традиційно такий борщ подають зі сметаною і зеленню. Перед подачею обов'язково дайте борщу настоятися, щоб овочі віддали свій смак і аромат і стали ще м'якше.

  • М'ясо на кістці - 500 грам
  • Картопля - 4 штуки
  • Морква - 2 штуки
  • Буряк - 3 штуки
  • Цибуля - 1 штука
  • Помідори - 2 штуки
  • Капуста - 1 штука
  • Сіль - За смаком
  • Чорний перець горошком - За смаком
  • Лавровий лист - 2-3 штук
борщ класичний домашній - фото крок 1
1. Зваріть бульйон з м'яса на кістці. Можна взяти свинину, яловичину або курку. Попередньо вимочене протягом 30 хвилин м'ясо залийте свіжою водою і поставте на великий вогонь. Коли вода починає закипати, зніміть піну і зменшіть вогонь. Дайте м'яса поваритися хвилин 30.
борщ класичний домашній - фото крок 2
2. Очистіть і наріжте овочі. Додайте в бульйон замочені сушені гриби і картопля, варите 10 хвилин.
борщ класичний домашній - фото крок 3
3. Далі додайте моркву і варіть ще 10 хвилин. Додайте капусту.
борщ класичний домашній - фото крок 4
4. Буряк натріть на крупній тертці, збризніть оцтом і пасеруйте на олії 15 хвилин до тих пір, поки вона не стане м'якою. Додати сіль, додайте трохи цукру і помістіть в каструлю.
борщ класичний домашній - фото крок 5
5. Приготуйте зажарку. Цибуля обсмажте на олії до золотистого кольору, додайте моркву. Додайте суміш в каструлю.
борщ класичний домашній - фото крок 6
6. Помідори тушкуйте на сковороді і додайте в каструлю. Додайте спеції: лавровий лист, перець чорний горошком і зубчик часнику.
борщ класичний домашній - фото крок 7
7. Дайте борщу настояться 40 хвилин. Подавайте зі сметаною. Смачного!

Схожі рецепти