Борщ класичний домашній
(покроковий рецепт з фото)
Сьогодні я розповім вам, як приготувати борщ класичний домашній. У приготуванні борщу немає нічого складного, виходить він дуже густим і шалено ароматним. Ви можете додати спеції за смаком.
Це рецепт приготування класичного домашнього борщу. Виходить блюдо дуже ароматним завдяки раніше обсмаженою і пасерованою овочам, а також спецій. У приготуванні немає нічого складного, а продукти доступні всім. Традиційно такий борщ подають зі сметаною і зеленню. Перед подачею обов'язково дайте борщу настоятися, щоб овочі віддали свій смак і аромат і стали ще м'якше.
- М'ясо на кістці - 500 грам
- Картопля - 4 штуки
- Морква - 2 штуки
- Буряк - 3 штуки
- Цибуля - 1 штука
- Помідори - 2 штуки
- Капуста - 1 штука
- Сіль - За смаком
- Чорний перець горошком - За смаком
- Лавровий лист - 2-3 штук
1. Зваріть бульйон з м'яса на кістці. Можна взяти свинину, яловичину або курку. Попередньо вимочене протягом 30 хвилин м'ясо залийте свіжою водою і поставте на великий вогонь. Коли вода починає закипати, зніміть піну і зменшіть вогонь. Дайте м'яса поваритися хвилин 30.
2. Очистіть і наріжте овочі. Додайте в бульйон замочені сушені гриби і картопля, варите 10 хвилин.
3. Далі додайте моркву і варіть ще 10 хвилин. Додайте капусту.
4. Буряк натріть на крупній тертці, збризніть оцтом і пасеруйте на олії 15 хвилин до тих пір, поки вона не стане м'якою. Додати сіль, додайте трохи цукру і помістіть в каструлю.
5. Приготуйте зажарку. Цибуля обсмажте на олії до золотистого кольору, додайте моркву. Додайте суміш в каструлю.
6. Помідори тушкуйте на сковороді і додайте в каструлю. Додайте спеції: лавровий лист, перець чорний горошком і зубчик часнику.
7. Дайте борщу настояться 40 хвилин. Подавайте зі сметаною. Смачного!