Смачний домашній борщ
(покроковий рецепт з фото)
Знамените страва України, її візитна картка - борщ. Кожна господиня вважає себе майстром цієї справи і може дати раду. Я не виняток, тому розповім, як приготувати смачний домашній борщ.
Справжній український борщ готується на основі буряка, завдяки якій він набуває насичений червоний колір. Крім буряків в його склад входять: картопля, капуста, цибулю і моркву, інші овочі - за бажанням (наприклад, перець, квасоля, зелень). Борщ може бути м'ясним або вегетаріанським.
- Яловичина - 500 грам
- Свинячі ребра - 500 грам
- Яловичий хребет - 1 штука
- Морквина - 2 штуки
- Цибуля - 2 штуки
- Квасоля - 200 грам
- Лавровий лист - 2-3 штук
- Сіль і перець - За смаком
- Буряк - 2 штуки
- Капуста - 1/2 штуки
- Картопля - 3-4 штук
- Сало - 100 грам
- Часник - 5 зубчиків
- Цукор, сіль, перець - За смаком
- Оцет - За смаком
- Кріп - 1/2 пучка
1. М'ясо помийте, потім покладіть його у велику каструлю, додайте 1 морква і 1 цибуля, 3 лаврових листки і трохи перцю горошком, а також квасоля (яку попередньо потрібно замочити на ніч). Залийте вміст водою, надішліть на вогонь.
2. Після закипання приберіть піну, покладіть по смаку сіль. Зменшіть вогонь і готуйте 1, 5-2 годину.
3. Дістаньте м'ясо з бульйону, остудіть його трохи і наріжте шматочками, морква і цибуля викиньте.
4. Буряк очистіть і наріжте тонкими смужками, потім обсмажте на сковороді з додаванням рослинної олії до готовності.
5. Моркву очистіть і помийте, наріжте її тонкими четвертинками. Цибулю очистіть і наріжте півкільцями, надішліть овочі на розпечену чисту сковороду з рослинним маслом, обсмажте до готовності.
6. Картоплю очистіть і наріжте кубиками. Капусту помийте і наріжте, а перець наріжте невеликими шматочками.
7. Каструлю з бульйоном повертаєте на вогонь, додайте м'ясо і влийте воду (скільки вважаєте за потрібне). Після закипання викладіть спочатку перець з капустою, а потім картопля. Варіть до готовності картоплі.
8. У ступці розімніть часник, кріп, дрібно нарубані сало, сіль і чорний мелений перець.
9. Коли картопля звариться, додайте обсмажену буряк і морква, перемішайте і доведіть до кипіння, потім відразу вимкніть.
10. За смаком додайте цукор, оцет і сіль, борщ потрібно настояти кілька хвилин. Перемішайте і подайте зі сметаною і часниковим салом.