Рецепт Смачний домашній борщ фото

Смачний домашній борщ
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Українська кухня
Буряк , М'ясо , Овочі , Свинина , Яловичина
Вегетаріанське харчування
На обід
Борщ , Супи
Кількість порцій: 8-10
Час приготування: 3 г. 0 хв.

Знамените страва України, її візитна картка - борщ. Кожна господиня вважає себе майстром цієї справи і може дати раду. Я не виняток, тому розповім, як приготувати смачний домашній борщ.

Опис приготування:

Справжній український борщ готується на основі буряка, завдяки якій він набуває насичений червоний колір. Крім буряків в його склад входять: картопля, капуста, цибулю і моркву, інші овочі - за бажанням (наприклад, перець, квасоля, зелень). Борщ може бути м'ясним або вегетаріанським.

  • Яловичина - 500 грам
  • Свинячі ребра - 500 грам
  • Яловичий хребет - 1 штука
  • Морквина - 2 штуки
  • Цибуля - 2 штуки
  • Квасоля - 200 грам
  • Лавровий лист - 2-3 штук
  • Сіль і перець - За смаком
  • Буряк - 2 штуки
  • Капуста - 1/2 штуки
  • Картопля - 3-4 штук
  • Сало - 100 грам
  • Часник - 5 зубчиків
  • Цукор, сіль, перець - За смаком
  • Оцет - За смаком
  • Кріп - 1/2 пучка
смачний домашній борщ - фото крок 1
1. М'ясо помийте, потім покладіть його у велику каструлю, додайте 1 морква і 1 цибуля, 3 лаврових листки і трохи перцю горошком, а також квасоля (яку попередньо потрібно замочити на ніч). Залийте вміст водою, надішліть на вогонь.
смачний домашній борщ - фото крок 2
2. Після закипання приберіть піну, покладіть по смаку сіль. Зменшіть вогонь і готуйте 1, 5-2 годину.
смачний домашній борщ - фото крок 3
3. Дістаньте м'ясо з бульйону, остудіть його трохи і наріжте шматочками, морква і цибуля викиньте.
смачний домашній борщ - фото крок 4
4. Буряк очистіть і наріжте тонкими смужками, потім обсмажте на сковороді з додаванням рослинної олії до готовності.
смачний домашній борщ - фото крок 5
5. Моркву очистіть і помийте, наріжте її тонкими четвертинками. Цибулю очистіть і наріжте півкільцями, надішліть овочі на розпечену чисту сковороду з рослинним маслом, обсмажте до готовності.
смачний домашній борщ - фото крок 6
6. Картоплю очистіть і наріжте кубиками. Капусту помийте і наріжте, а перець наріжте невеликими шматочками.
смачний домашній борщ - фото крок 7
7. Каструлю з бульйоном повертаєте на вогонь, додайте м'ясо і влийте воду (скільки вважаєте за потрібне). Після закипання викладіть спочатку перець з капустою, а потім картопля. Варіть до готовності картоплі.
смачний домашній борщ - фото крок 8
8. У ступці розімніть часник, кріп, дрібно нарубані сало, сіль і чорний мелений перець.
смачний домашній борщ - фото крок 9
9. Коли картопля звариться, додайте обсмажену буряк і морква, перемішайте і доведіть до кипіння, потім відразу вимкніть.
смачний домашній борщ - фото крок 10
10. За смаком додайте цукор, оцет і сіль, борщ потрібно настояти кілька хвилин. Перемішайте і подайте зі сметаною і часниковим салом.

Схожі рецепти