Биточки в томатному соусі
(покроковий рецепт з фото)
Оскільки в цих биточки крім м'яса є також гриби і квасоля, то відразу хочу попередити, що вони виходять дуже ситними. В іншому це блюдо чудове, неймовірно смачну і поживну.
Рецепт приготування биточків в томатному соусі, як мені здається, кращий варіант для вечері в колі сім'ї. Таке блюдо виходить не тільки дуже смачне, але і вельми ситне, особисто мені зазвичай вистачає одного биточки, щоб насититься, хоча чоловік може зжерти за раз відразу 2-3 штуки. Хотілося ще відзначити приголомшливий соус, який надає биточки яскраву нотку і робить їх соковитими, до речі, він навіть після розігріву залишається смачним. Тому я зараз розповім вам, як приготувати биточки в томатному соусі, а ви обов'язково скористайтеся моїм рецептом найближчим часом.
- Фарш м'ясний - 400-450 грам
- Гриби білі відварні - 100 грам
- Квасоля - 200 грам
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Яйце - 1 штука
- Перець солодкий болгарський - 0, 5 штуки
- Гострий перець чилі - 0, 5 штуки
- Сік томатний - 300 мілілітрів (натуральний)
- Сухарі паніровочні - 2-3 Ст. Ложок
- Крупа манна - 2-3 Ст. Ложок (для панірування)
- Вапно - 1 штука
- Часник - 2-3 зубчиків
- Масло оливкове - 3 Ст. Ложки (для смаження)
- Спеції - - За смаком
- Цукор - - За смаком
- Сіль - - За смаком
Для початку ми ставимо відварюватися квасоля, а потім займаємося приготуванням фаршу, я зазвичай беру шматочок яловичини і свинини і перекручують м'ясо через м'ясорубку.
Попередньо відварені білі грибочки, готову квасолю, часник і цибулю викладаємо в чашу блендера і подрібнюємо.
Тепер в глибокій мисці з'єднуємо фарш, приготовлену в блендері суміш, яйце і сухарі, додаємо спеції і сіль за смаком. Ретельно вимішуємо фарш і даємо йому хвилин 15 постояти, щоб сухарі трохи розмокнули.
З отриманого фаршу робимо невеликі биточки, обвалюють їх в манці і обсмажуємо на сковороді в рослинному маслі до утворення рум'яної золотистої скоринки.
Перекладаємо обсмажені битки в форму для запікання. Далі ми подрібнюємо солодкий і гострий перець до стану пюре, викладаємо цю кашку в миску, додаємо терту цедру лимона, сік лайма, томатний сік, сіль, цукор і спеції за смаком. Заливаємо цим соусом биточки і ставимо їх в розігріту до 180 градусів духовку на 25-30 хвилин.
Готову страву разом з будь-яким гарніром розкладаємо по тарілках, поливаємо биточки соусом і подаємо до столу. Приємного всім апетиту!