Биточки по-селянски с грибами
(покроковий рецепт з фото)
Ця страва дійсно дуже смачне, особливо якщо готувати його ні з печерицями, а з справжніми лісовими грибочками, тоді такі биточки виходять просто суперські - пальчики оближеш.
Я дуже часто використовую в своєму повсякденному меню старі бабусині рецепти, адже з ними я завжди можу бути впевненою, що вечеря вийде дуже смачний і неймовірно ситний. Сьогодні язик піде саме про одне з таких чудових рецептів, і я розповім вам, як приготувати биточки по-селянськи з грибами. З фаршем і самими биточками в принципі все зрозуміло, єдине, на що хочу звернути вашу увагу тут, це вибір грибів. Звичайно, і з печерицями блюдо вийде непогане, але якщо ви візьмете для цього простого рецепту биточків по-селянськи з грибами, скаже, білі грибочки або хоча б маслюки, як я, то смак у биточків вийде дивовижний.
- М'ясо - 1 кілограм
- Сало - 50 грам
- Гриби відварні - 100 грам (або 50 грам сушених)
- Вода - 650 грам(500 грам - в соус, 150 грам - в фарш)
- Цибуля ріпчаста - 520 грам(400 грам - в соус, 120 грам - в фарш)
- Паста томатна - 80 грам
- Борошно - 50 грам
- Масло рослинне - 50 грам
- Перець чорний мелений - За смаком
- Сіль - За смаком
Насамперед, необхідно приготувати фарш, для цього ми перекручуємо через м'ясорубку м'ясо і сало.
Чистимо цибулю (120 грам) і нарізаємо його дрібно, викладаємо в миску з фаршем.
Вливаємо трохи водички, додаємо мелений перець і сіль за смаком, ретельно вимішуємо фарш.
З приготованого фаршу формуємо невеличкі кульки, обвалюють їх у борошні і злегка притискаємо ножем.
Тепер наливаємо на сковороду олію, нагріваємо його і обсмажуємо на маслі биточки до рум'яної скоринки з усіх боків.
Гриби відварюємо і нарізаємо дрібно, якщо ви взяли сушені грибочки, їх слід попередньо замочити на кілька годин.
Ріпчасту цибулю також нарізаємо на невеликі кубики.
Далі викладаємо цибулю на сковороду, смажимо його до золотистого кольору, потім додаємо гриби, смажимо все разом ще пару хвилин, коли і грибочки стануть золотистими, додаємо до них томатну пасту.
Перемішуємо все і тушкуємо на повільному вогні ще хвилин 5.
Після цього перекладаємо обсмажені битки в казан або в каструлю з товстими стінками.
Окремо змішуємо обсмажені з цибулею гриби і воду (можна взяти бульйон від варіння грибів), додаємо трохи солі. Приготованим соусом заливаємо биточки, ставимо казан на вогонь і тушкуємо все протягом 10-15 хвилин.
Готові битки можна подавати з будь-яким гарніром, але мені найбільше вони подобаються з тушкованою картоплею. Смачного!