Рецепт Биточки по-селянски с грибами фото

Биточки по-селянски с грибами
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
М'ясо , Фарш , Гриби
Рецепти для схуднення
На обід , На вечерю
Гарячі страви , Биточки
Кількість порцій: 8-9
Час приготування: 1 г. 40 хв.

Ця страва дійсно дуже смачне, особливо якщо готувати його ні з печерицями, а з справжніми лісовими грибочками, тоді такі биточки виходять просто суперські - пальчики оближеш.

Опис приготування:

Я дуже часто використовую в своєму повсякденному меню старі бабусині рецепти, адже з ними я завжди можу бути впевненою, що вечеря вийде дуже смачний і неймовірно ситний. Сьогодні язик піде саме про одне з таких чудових рецептів, і я розповім вам, як приготувати биточки по-селянськи з грибами. З фаршем і самими биточками в принципі все зрозуміло, єдине, на що хочу звернути вашу увагу тут, це вибір грибів. Звичайно, і з печерицями блюдо вийде непогане, але якщо ви візьмете для цього простого рецепту биточків по-селянськи з грибами, скаже, білі грибочки або хоча б маслюки, як я, то смак у биточків вийде дивовижний.

  • М'ясо - 1 кілограм
  • Сало - 50 грам
  • Гриби відварні - 100 грам (або 50 грам сушених)
  • Вода - 650 грам(500 грам - в соус, 150 грам - в фарш)
  • Цибуля ріпчаста - 520 грам(400 грам - в соус, 120 грам - в фарш)
  • Паста томатна - 80 грам
  • Борошно - 50 грам
  • Масло рослинне - 50 грам
  • Перець чорний мелений - За смаком
  • Сіль - За смаком
биточки по-селянски с грибами - фото крок 1
Насамперед, необхідно приготувати фарш, для цього ми перекручуємо через м'ясорубку м'ясо і сало.
биточки по-селянски с грибами - фото крок 2
Чистимо цибулю (120 грам) і нарізаємо його дрібно, викладаємо в миску з фаршем.
биточки по-селянски с грибами - фото крок 3
Вливаємо трохи водички, додаємо мелений перець і сіль за смаком, ретельно вимішуємо фарш.
биточки по-селянски с грибами - фото крок 4
З приготованого фаршу формуємо невеличкі кульки, обвалюють їх у борошні і злегка притискаємо ножем.
биточки по-селянски с грибами - фото крок 5
Тепер наливаємо на сковороду олію, нагріваємо його і обсмажуємо на маслі биточки до рум'яної скоринки з усіх боків.
биточки по-селянски с грибами - фото крок 6
Гриби відварюємо і нарізаємо дрібно, якщо ви взяли сушені грибочки, їх слід попередньо замочити на кілька годин.
биточки по-селянски с грибами - фото крок 7
Ріпчасту цибулю також нарізаємо на невеликі кубики.
биточки по-селянски с грибами - фото крок 8
Далі викладаємо цибулю на сковороду, смажимо його до золотистого кольору, потім додаємо гриби, смажимо все разом ще пару хвилин, коли і грибочки стануть золотистими, додаємо до них томатну пасту.
биточки по-селянски с грибами - фото крок 9
Перемішуємо все і тушкуємо на повільному вогні ще хвилин 5.
биточки по-селянски с грибами - фото крок 10
Після цього перекладаємо обсмажені битки в казан або в каструлю з товстими стінками.
биточки по-селянски с грибами - фото крок 11
Окремо змішуємо обсмажені з цибулею гриби і воду (можна взяти бульйон від варіння грибів), додаємо трохи солі. Приготованим соусом заливаємо биточки, ставимо казан на вогонь і тушкуємо все протягом 10-15 хвилин.
биточки по-селянски с грибами - фото крок 12
Готові битки можна подавати з будь-яким гарніром, але мені найбільше вони подобаються з тушкованою картоплею. Смачного!

Схожі рецепти