Рецепт Бісквітний рулет з повидлом фото

Бісквітний рулет з повидлом
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто
Для дітей, На святковий стіл, На сніданок
Випічка, Бісквіт

Цей неймовірно смачний, повітряний і дуже апетитний бісквітний рулет з повидлом в домашніх умовах може приготувати кожна господиня, завдяки детальним рекомендаціями з фотографіями.

Цей простий рецепт бісквітного рулету з повидлом може стати відмінним варіантом для сніданку, а також десертом на святковому столі. Доповнений свіжими фруктами, він буде відмінним варіантом для дитячого торжества.

  • Яйце - 5 штук
  • Молоко - 50 мілілітрів
  • Вершкове масло - 50 грам
  • Цукор - 100 грам
  • Борошно - 180-200 грам
  • Povidlo - 200 грам
  • Свіжі ягоди або фрукти - 100 грам (по бажанню)
бісквітний рулет з повидлом - фото крок 1
1. Насамперед необхідно акуратно відокремити білки від жовтків. Жовтки з'єднати з цукром за смаком і збити.
бісквітний рулет з повидлом - фото крок 2
2. З'єднати розтоплене масло з молоком і влити потроху з жовтки, продовжуючи збивати. Окремо збити білки.
бісквітний рулет з повидлом - фото крок 3
3. З'єднати білки з жовтками, акуратно, вже не збиваючи. Додати приблизно третину заздалегідь просіяного борошна.
бісквітний рулет з повидлом - фото крок 4
4. Потім поступово ввести ще трохи борошна, до отримання однорідної консистенції. При бажанні рецепт приготування бісквітного рулету з повидлом можна доповнити також ванільним або іншим екстрактом за смаком.
бісквітний рулет з повидлом - фото крок 5
5. Готове тісто вилити на застелений пергаментом деко.
бісквітний рулет з повидлом - фото крок 6
6. Розрівняти і відправити в розігріту духовку на 8-10 хвилин.
бісквітний рулет з повидлом - фото крок 7
7. Чистий рушник присипати цукровою пудрою.
бісквітний рулет з повидлом - фото крок 8
8. Коли бісквіт підрум'янився, дати йому трохи охолонути, а потім викласти на рушник.
бісквітний рулет з повидлом - фото крок 9
9. Зняти пергамент, а бісквіт загорнути рулетом.
бісквітний рулет з повидлом - фото крок 10
10. У такому вигляді залишити його на 10-15 хвилин, потім можна розгорнути.
бісквітний рулет з повидлом - фото крок 11
11. Остиглий рулет змастити улюбленим повидлом.
бісквітний рулет з повидлом - фото крок 12
12. Щоб зробити його ще цікавіше, бісквітний рулет з повидлом в домашніх умовах можна доповнити малиною або іншими ягодами за смаком.
бісквітний рулет з повидлом - фото крок 13
13. Щільно згорнути бісквіт, притискаючи кожен раз. Зверху рулет присипати цукровою пудрою або какао, наприклад. При бажанні рулет можна залишити в холодильнику на 1 день, щоб він як слід просочився і вже після подавати до столу.

Схожі рецепти