Бісквітний рулет з повидлом
(покроковий рецепт з фото)
Цей неймовірно смачний, повітряний і дуже апетитний бісквітний рулет з повидлом в домашніх умовах може приготувати кожна господиня, завдяки детальним рекомендаціями з фотографіями.
Цей простий рецепт бісквітного рулету з повидлом може стати відмінним варіантом для сніданку, а також десертом на святковому столі. Доповнений свіжими фруктами, він буде відмінним варіантом для дитячого торжества.
- Яйце - 5 штук
- Молоко - 50 мілілітрів
- Вершкове масло - 50 грам
- Цукор - 100 грам
- Борошно - 180-200 грам
- Povidlo - 200 грам
- Свіжі ягоди або фрукти - 100 грам (по бажанню)
1. Насамперед необхідно акуратно відокремити білки від жовтків. Жовтки з'єднати з цукром за смаком і збити.
2. З'єднати розтоплене масло з молоком і влити потроху з жовтки, продовжуючи збивати. Окремо збити білки.
3. З'єднати білки з жовтками, акуратно, вже не збиваючи. Додати приблизно третину заздалегідь просіяного борошна.
4. Потім поступово ввести ще трохи борошна, до отримання однорідної консистенції. При бажанні рецепт приготування бісквітного рулету з повидлом можна доповнити також ванільним або іншим екстрактом за смаком.
5. Готове тісто вилити на застелений пергаментом деко.
6. Розрівняти і відправити в розігріту духовку на 8-10 хвилин.
7. Чистий рушник присипати цукровою пудрою.
8. Коли бісквіт підрум'янився, дати йому трохи охолонути, а потім викласти на рушник.
9. Зняти пергамент, а бісквіт загорнути рулетом.
10. У такому вигляді залишити його на 10-15 хвилин, потім можна розгорнути.
11. Остиглий рулет змастити улюбленим повидлом.
12. Щоб зробити його ще цікавіше, бісквітний рулет з повидлом в домашніх умовах можна доповнити малиною або іншими ягодами за смаком.
13. Щільно згорнути бісквіт, притискаючи кожен раз. Зверху рулет присипати цукровою пудрою або какао, наприклад. При бажанні рулет можна залишити в холодильнику на 1 день, щоб він як слід просочився і вже після подавати до столу.