Бісквітний рулет «мімоза»
(покроковий рецепт з фото)
У цьому рецепті ви дізнаєтеся, як приготувати бісквітний рулет "мімоза", ошатний і освіжаючий бісквітний рулет з ароматом цитрусових. Такий рулет можна подати з шоколадним сиропом на свято.
Випічка на бісквітної основі завжди відрізнялася особливою ніжністю, і цей рулет не є винятком. Крім бісквітного коржа особливо повітряним рулет "мімоза" робить заварний масляний крем, дуже ароматний завдяки лимонному соку і цедру. Такий рулет відмінно підійде до чашечки чаю або какао. За бажанням ви можете приготувати більш-менш густий крем в залежності від того, як довго ви його будете тримати на вогні.
- Куряче яйце - 6 штук(3 в тісто, 3 в вершках)
- Жовток - 3 штуки
- Цукор - 250 грам(120 г в тісто, 130 г в крем)
- Ванільний цукор - 2 чайних ложки
- Борошно - 110 грам
- Молоко - 60 грам
- Вершкове масло - 75 грам(25 г в тісто, 50 г в крем)
- Лимонний сік - 60 грам
- Вода - 60 грам
- Лимонна цедра - 1 Ст. Ложка
- Сіль - 0, 25 чайних ложки
- Розпушувач - 1 Чайна ложка
1. Молоко змішайте з вершковим маслом, доведіть до кипіння і зніміть з плити. Яйця змішайте з жовтками, цукром і ванільним цукром. Збийте за допомогою міксера в пишну світлу масу протягом 4-5 хвилин.
2. Просіяне борошно змішайте з розпушувачем і сіллю. Невеликими порціями додайте борошняну суміш до яєчної. Три столові ложки тесту змішайте з молочно-масляною сумішшю і акуратно додайте до тесту.
3. Рівномірно розподіліть тісто по паперу для випічки і відправте в розігріту до 190 градусів духовку на 10-12 хвилин до легкого золотистого кольору.
4. Приготуйте крем: лимонний сік змішайте з водою, цукром, лимонною цедрою і маслом і доведіть до кипіння. Збийте яйця до однорідності і тонкою цівкою додайте до них закіпевшую суміш.
5. Поверніть в каструлю і поставте на невеликий вогонь. Постійно помішуючи, проваріть крем протягом п'яти хвилин, щоб він загус. Перелийте крем в чисту миску, остудіть при кімнатній температурі, періодично помішуючи.
6. З бісквіта зніміть верхню скоринку. Відріжте 1/4 частину бісквіта по довгій стороні і відріжте краю бісквіта. Змастіть бісквіт 3/4 кремом і скрутіть в рулет.
7. Зверху покрийте рулет залишками крему. Відрізаний шматочок бісквіта наріжте маленькими кубиками і обсипте ними рулет. Поставте рулет в холодильник на 1 час. Смачного!