Рецепт Бісквітний рулет «мімоза» фото

Бісквітний рулет «мімоза»
(покроковий рецепт з фото)

Англійська кухня
Тісто, Борошно, Молочні продукти, Яйця, Молоко, Вершкове масло
На полуденок, Для дітей, Десерт
Випічка, Солодке, Пироги

У цьому рецепті ви дізнаєтеся, як приготувати бісквітний рулет "мімоза", ошатний і освіжаючий бісквітний рулет з ароматом цитрусових. Такий рулет можна подати з шоколадним сиропом на свято.

Випічка на бісквітної основі завжди відрізнялася особливою ніжністю, і цей рулет не є винятком. Крім бісквітного коржа особливо повітряним рулет "мімоза" робить заварний масляний крем, дуже ароматний завдяки лимонному соку і цедру. Такий рулет відмінно підійде до чашечки чаю або какао. За бажанням ви можете приготувати більш-менш густий крем в залежності від того, як довго ви його будете тримати на вогні.

  • Куряче яйце - 6 штук(3 в тісто, 3 в вершках)
  • Жовток - 3 штуки
  • Цукор - 250 грам(120 г в тісто, 130 г в крем)
  • Ванільний цукор - 2 чайних ложки
  • Борошно - 110 грам
  • Молоко - 60 грам
  • Вершкове масло - 75 грам(25 г в тісто, 50 г в крем)
  • Лимонний сік - 60 грам
  • Вода - 60 грам
  • Лимонна цедра - 1 Ст. Ложка
  • Сіль - 0, 25 чайних ложки
  • Розпушувач - 1 Чайна ложка
бісквітний рулет
1. Молоко змішайте з вершковим маслом, доведіть до кипіння і зніміть з плити. Яйця змішайте з жовтками, цукром і ванільним цукром. Збийте за допомогою міксера в пишну світлу масу протягом 4-5 хвилин.
бісквітний рулет
2. Просіяне борошно змішайте з розпушувачем і сіллю. Невеликими порціями додайте борошняну суміш до яєчної. Три столові ложки тесту змішайте з молочно-масляною сумішшю і акуратно додайте до тесту.
бісквітний рулет
3. Рівномірно розподіліть тісто по паперу для випічки і відправте в розігріту до 190 градусів духовку на 10-12 хвилин до легкого золотистого кольору.
бісквітний рулет
4. Приготуйте крем: лимонний сік змішайте з водою, цукром, лимонною цедрою і маслом і доведіть до кипіння. Збийте яйця до однорідності і тонкою цівкою додайте до них закіпевшую суміш.
бісквітний рулет
5. Поверніть в каструлю і поставте на невеликий вогонь. Постійно помішуючи, проваріть крем протягом п'яти хвилин, щоб він загус. Перелийте крем в чисту миску, остудіть при кімнатній температурі, періодично помішуючи.
бісквітний рулет
6. З бісквіта зніміть верхню скоринку. Відріжте 1/4 частину бісквіта по довгій стороні і відріжте краю бісквіта. Змастіть бісквіт 3/4 кремом і скрутіть в рулет.
бісквітний рулет
7. Зверху покрийте рулет залишками крему. Відрізаний шматочок бісквіта наріжте маленькими кубиками і обсипте ними рулет. Поставте рулет в холодильник на 1 час. Смачного!

Схожі рецепти