Бісквітне тісто в духовці
(покроковий рецепт з фото)
Господиням на замітку пропоную дуже цікавий і вдалий варіант, як приготувати бісквітне тісто в духовці. Воно може стати основою пирога, рулетка, торта або просто подаватися до чаю.
Це неймовірно простий рецепт бісквітного тіста в духовці, який виходить завжди. Для того, щоб приготувати корж на торт, збільште кількість інгредієнтів як мінімум удвічі. В даному випадку бісквіт просто посипається цукром і подається до столу - швидко, ситно і смачно!
- Яйце - 3 штуки
- Цукор - 70 грам
- Борошно - 70 грам
1. Насамперед підготуйте дві ємності - одна для тесту, друга для парової лазні. Налийте в останню воду і поставте на вогонь. В першу тим часом вбийте яйця (жовтки разом з білками) і почніть збивати.
2. Встановіть мисочку з яйцями на парову баню і продовжуйте збивати, додаючи цукор. Можете також використовувати в рецепт приготування бісквітного тіста в духовці корицю, ванілін або інші ароматизатори за смаком.
3. Коли маса почне трохи густіти і біліти, зніміть з вогню і продовжуйте збивати. Паралельно поставте розігріватися духовку до 180 градусів.
4. У результаті повинна вийти ось така пишна маса з щільними піками. Найкраще використовувати кухонну техніку, так як домогтися такого результату з віночком буде складно.
5. Просійте в окремій ємності борошна і додайте в тісто.
6. Тепер потрібно акуратно вмішати муку, провертаючи лопатку тільки в одному напрямку, щоб маса не втратила свій обсяг.
7. Застелите відповідну форму пергаментом і змастіть вершковим маслом. Викладіть тісто і розрівняйте. Надішліть випікатися приблизно на 10-15 хвилин, в залежності від висоти форми і товщини коржа. Ось і весь простий варіант, як зробити бісквітне тісто в духовці. Залишилося тільки охолодити його і можна відразу подавати до столу.