Біляші на кефірі
(покроковий рецепт з фото)
Рецепт присвячується любителям пиріжків з м'ясом. Готуються біляші дуже просто і швидко, володіють прекрасним смаком і виходять дуже ситними. Одне з найулюбленіших моїх страв, спробуйте і ви!
Як приготувати біляші на кефірі в домашніх умовах? Немає нічого складного, повірте, головне питання - тісто. Воно не повинно бути занадто рідким, але і не дуже густим. Якщо що, зменшуйте кількість кефіру і додайте більше муки. Готові біляші дуже смачні, як в гарячому, так і в холодному вигляді. Гарного дня!
- Фарш свинячий - 500 грам
- Цибуля ріпчаста - 100 грам
- Кефір - 0, 5 L
- Борошно - 350 грам
- Яйця - 4 штуки
- Сода - 1 Чайна ложка
- Цукор - 1 Ст. Ложка
- Сіль - За смаком
- Масло рослинне - За смаком
- Спеції - За смаком
Подрібнену цибулю змішайте з фаршем, додайте сіль, перець і спеції. Борошно просійте з розпушувачем і содою. Яйця Збийте, додайте половину кефіру, борошно, сіль і цукор. Ретельно все розмішайте, щоб не було грудочок, потім влийте залишок кефіру і ще раз розмішайте.
Нагрійте в сковороді олію, викладіть на сковороду ложку тесту. Обсмажуємо до рум'яності 3-4 хвилини, перевертаємо біляші і обсмажуємо з іншого боку ще 5 хвилин.
Тісто не повинно бути сильно рідким, якщо ж воно дуже розтікається, зменшуємо кількість кефіру і кладемо більше борошна.
Смачного!