Безглютеновий пиріг
(покроковий рецепт з фото)
Пропоную приготувати дуже смачний пиріг без глютену, яєць і молочних продуктів. Для приготування потрібно вівсяна і кукурудзяна мука.
В пиріг додається лимонний сік і цедра, вони додадуть йому цікавий смаковий відтінок. Беріть мій рецепт на замітку! Докладніше, як приготувати безглютеновий пиріг, я розповім нижче. Пиріг виходить дуже повітряним і розсипчастим, тому дайте йому повністю охолонути перед тим як нарізати.
- Заголовок для палітурки - 1, 5 склянки
- Вівсяна мука - 1, 5 склянки
- Цукор - 1 Склянка
- Масло рослинне - 1/2 склянки
- Молоко вівсяне - 3/4 склянки
- Розпушувач - 1, 5 чайних ложки
- Сіль - 1/2 чайних ложки
- Лимон - 1 штука
- Ванільний сироп - 3-4 капель
- Цукрова пудра - 1/2 склянки
Підготуйте всі інгредієнти.
У великій мисці змішайте борошно, цукор, сіль і розпушувач.
Додайте вівсяне молоко, ванільний сироп і масло. Перемішайте до однорідного стану.
Цедру лимона натріть на дрібній тертці, потім вичавіть з лимона сік. Додайте 4 ст.Л. Соку і цедру в тісто, ще раз перемішайте.
Викладіть тісто у форму для запікання. Випікайте пиріг 50-60 хвилин при температурі 175 градусів. Готовність перевіряйте зубочисткою.
Цукрову пудру розведіть з 1 ст.Л. Лимонного соку.
Покрийте цією сумішшю пиріг і дайте висохнути.
Безглютеновий пиріг готовий, смачного!